Aandacht voor de terugkeer op het werk na zwangerschap

Jaarlijks keren bijna 100.000 vrouwen weer terug op het werk na hun zwangerschap. Uit onderzoek van TNO blijkt dat deze terugkeer voor veel moeders niet altijd even makkelijk is. Binnen drie maanden valt 30 procent van de vrouwen uit en 50 procent van de vrouwen heroverweegt een nieuwe baan.

Ruim 65 % van de deelnemers uit onze enquete kijkt negatief terug op terugkeer op het weer aan het werk gaan na hun zwangerschapsverlof. 

De enquête

Deze cijfers worden nogmaals bevestigd in onze enquete. Mom Inc. heeft zelf een enquête uitgezet onder ruim 400 moeders, waarin moeders hun ervaringen over de terugkeer op het werk na zwangerschap hebben gedeeld. Ruim 65% kijkt voornamelijk negatief terug op deze periode. Slechts 20 % kijkt positief terug en 14,5 % heeft gemengde gevoelens over de eerste periode na hun verlof. Gemiddeld geven de vrouwen hun terugkeer slechts een 5,4.

We vroegen ook wanneer zij hun terugkeer een hoger cijfer zouden geven. Belangrijkste punten die terugkwamen waren:
meer aandacht van werkgever en collega’s bij terugkeer, meer ruimte om rustig op te bouwen en langer verlof.

De missie van Mom Inc.

Daarom is het de missie van Mom Inc. om vrouwen die terugkeren op de werkvloer de aandacht geven die ze nodig hebben om op een gezonde manier aan het werk te gaan en te blijven. Mom Inc. gelooft dat je deze periode van een negatieve ervaringen kunt omdraaien naar een periode van groei. Het krijgen van kinderen maakt de meeste vrouwen bewuster van hun positie en behoeftes in het leven. Als je tijd creëert om de betekenis van deze veranderingen te onderzoeken, dan ontstaan juist mogelijkheden tot groei.  Vrouwen worden zich bewuster van hun impact, verantwoordelijkheid, positie en behoefte in het leven.  

Mom Inc. Logo

Mom Inc.

Mom Inc. biedt online en offline programma’s waarmee vrouwen hun persoonlijk leiderschap ontwikkelen. We ondersteunen werkgevers met het maken van zwangerschaps en terugkeer beleid. Zo weten de werkgever en de werknemer waar ze aan toe zijn en werken moeders en werkgevers met vertrouwen en in controle samen.

[email protected]

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2023