Aandacht voor terugkeer na verlof…Waarom zou je?

Het onderwerp ‘Terug aan het werk na zwangerschapsverlof’ staat bij de meeste organisaties niet hoog op de agenda. Het hoort er nou eenmaal bij. Managers willen mannen en vrouwen niet anders behandelen. Leidinggevenden denken dat het in zijn of haar team wel goed zit. En vaak vinden leidinggevenden thema’s rondom het prille ouderschap enigszins taboe, zoals borstvoeding, hormonen of slaapgebrek. Daar heb je het uit jezelf niet over.

Wij vinden dit een enorm gemiste kans. Dit is waarom:

  1. Onderzoek wijst uit dat bijna 30% van de vrouwen die terugkeren na hun verlof uitvalt in de maanden na haar zwangerschap. Dit heeft fysieke en mentale oorzaken.
  2. Uit ons eigen onderzoek blijkt dat 65% van de vrouwen negatief terugkijken op de terugkeer. Ze overwegen minder te werken of overwegen een carrièreswitch.
  3. 30% van de ouders vindt de combinatie jonge kinderen en carrière buitengewoon zwaar en ervaart veel stress.

De meeste bedrijven hebben geen inzicht in deze cijfers. De uitval wordt niet in verband gebracht met de zwangerschap, want het vindt maanden na de bevalling plaats. Mede hierdoor blijft het onzichtbaar. Maar wat kost het een gemiddelde organisatie nou eigenlijk als je hier geen aandacht aan besteedt?

Een snelle rekensom

We maken een snelle rekensom. Een organisatie heeft 4000 medewerkers. Waarvan 3000 vrouw en 700 in de leeftijd waarop ouderschap een mogelijkheid is. Per jaar heeft dit bedrijf 100 zwangeren. Van deze zwangeren vallen er 20 langer dan 4 maanden uit. Met een jaarsalaris van 40.000 euro kost je dit al snel 266.000 euro op jaarbasis. En dan hebben we het nog niet over het verlies van kennis, de druk op het team en de extra inzet van HR en MT.

Een no-brainer dus eigenlijk om hier extra aandacht aan te besteden!

Mom inc. helpt uitval voorkomen

Wij helpen organisatie bij het verminderen van de uitval. Dit doen we onder andere door:

  1. Het aanbieden van de online cursus de Zachte Landing. Dit is een laagdrempelige maar effectieve manier om jouw medewerkers te ondersteunen om op een bewuste en gezonde manier weer aan het werk te gaan.
  2. Aan de slag met het MT en HR om een werkbaar en passend terugkeerbeleid te maken. We formuleren samen een visie, ontwerpen een gespreksstructuur en brengen de interventies in kaart.

En hoe zit het in jouw organisatie? Heb jij inzicht in wat je op een eenvoudige manier kunt besparen? We kijken heel graag met je mee naar wat we samen kunnen verbeteren. Stuur een mailtje naar [email protected].

Mom Inc.

Mom Inc. biedt begeleiding en ondersteuning voor jonge ouders en adviseert werkgevers in hun ouderschapsbeleid. Zo gaan werkgevers en ouders met vertrouwen samen aan het werk.

[email protected] 
06 404 69 170

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2020