Oudervriendelijk op de agenda

Zorg voor een gezonde werkomgeving voor werkende ouders

Geef jij leiding aan een organisatie of team met veel jonge ouders? Dan heb jij een belangrijke rol in het creëren van een gezonde en oudervriendelijke werkomgeving.

Een gezond evenwicht tussen werk en ouderschap zorgt voor gelukkigere werknemers. En gelukkige werknemers zorgen voor betere resultaten, minder uitval en geen onnodige kosten. Toch hebben veel bedrijven nog geen duidelijk visie op wat zij te bieden hebben voor werkende ouders. Leidinggevenden horen vaak te laat dat een medewerker worstelt met de balans tussen werk en gezin.

Met training Eerlijk over ouderschap zet het managementteam de eerste belangrijkste stappen naar een oudervriendelijke bedrijfscultuur.

Overstijg het koffiepraatje

In deze training formuleren we een oudervriendelijk visie, die past binnen jullie bedrijf. 

De volgende stappen worden gezet:

  • Kennis van de cijfers en trends, wet- en regelgeving en wetenschappelijke inzichten.
  • Formuleren van een visie en vertalen naar een praktische invulling.
  • Ontwikkelen van een gesprekscyclus van zwangerschap tot ouderschap.
  • Inzicht in simpele en heldere handvatten om werkende ouders te faciliteren.
  • Jullie visie wordt vastgelegd in een verhaal dat als communicatiemiddel ingezet kan worden om tot concrete verandering te komen.
zet ouderschap op de agenda
training agendapunt ouderschap voor oudervriendelijke visie door Mom Inc

Het geeft inzicht in wat je eigenlijk belangrijk vindt en waar je aan kunt werken. Je krijgt het gevoel dat je niet de enige bent en dat jouw gedachten en gevoelens normaal zijn. Het is ook een stukje acceptatie naar jezelf. Je begrijpt beter in welke situatie je eigenlijk zit en dat maakt het makkelijker om met de situatie van de vers gezin om te gaan. Het is even wennen en je moet niet altijd alles willen. Kies voor jezelf. Dat heb ik uit deze cursus gehaald.

Nienke

Deze cursus helpt bij de overgang van verlof naar werk. Het maakt bewust van wat het inhoudt om een werkende moeder te zijn. Het is prettig om stil te staan bij je eigen waardes en prioriteiten. Ook biedt het concrete aanknopingspunten voor gesprekken met leidinggevende over terugkeer naar werk.

Angelie

De cursus Zachte Landing helpt je om goed te reflecteren op waar je staat als nieuwe moeder en hoe je een nieuwe balans gaat vinden zodra je weer start met werken. De opdrachten zijn praktisch en concreet en helpen je echt in het nadenken over je (nieuwe) prioriteiten. Het hielp mij rust te vinden in de dingen waar nu minder ruimte voor is, en juist te genieten van alles waar ik wél prioriteit leg.

Claudia

Wat een mooi programma hebben jullie opgezet! Dit zou op iedere werkplek aangedragen moeten worden om te mogen doen! Zeker als je nog niet weet hoe je je werk met moederschap moet combineren of omdat je het spannend vindt, want dan helpt dit echt om beter in balans te komen en een goede start te maken.

Tamara

De cursus “Zachte landing” geeft superhandige oefeningen en tips om met vertrouwen weer aan het werk te gaan na je verlof. De oefeningen zijn slim en compact gemaakt, zodat je in weinig tijd veel inzicht opdoet en er komen ook gelijk concrete stappen en tips uit.

Annelieke

Het was een cursus die je inzichten geeft over jezelf, maar ook bruikbare tips die je kan gebruiken als je weer aan de slag gaat in het werkende leven. Ik heb er echt wat aan gehad.

Christel

Zeker een aanrader! Het helpt je om bewust na te denken over je terugkeer en hier grip op te krijgen waardoor je er niet bang voor wordt! Dankjewel

Maria

Zo ontzettend fijn om te ontdekken dat ik niet de enige ben die tegen sommige dingen aanloopt. Ik vond het prettig dat het zowel over mn gevoel als over kennis ging. Gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken. Dat vind ik belangrijk. Heel waardevol deze cursus!

Laura

Hele fijne cursus die je even laat stilstaan bij hoe je werk en moederschap wilt combineren. Zo regel je het goed voor jezelf aan de voorkant, en dat voorkomt een hoop gedoe! Dit zouden alle werkende moeders eigenlijk verplicht moeten doen.

Sarah

Een cursus die heel inspirerend is voor moeders die net weer gaan starten of net gestart zijn. Als je net weer begint is het heel spannend en deze cursus draagt bij om je zelfverzekerd te voelen als je weer begint met werken en in te zien waar jouw waarden liggen en de focus naar moet uitgaan.

Mariska

Deze oudervriendelijk werkgevers gingen je voor

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2023