Mom Inc.
Mom Inc. patroon afbeelding

Programma: Trots op werk en ouderschap

Blijf jij rennen en vliegen tot je er bij neervalt? Of neem je regie door te ontdekken hoe jij het wilt?

Het moeder worden doen we er vaak gewoon bij. Maar vaak brengt het meer teweeg je van te voren had bedacht. Je werk combineren met je zorgtaken thuis is best pittig. De coronacrisis heeft de druk voor ouders nog eens extra vergroot. Alles loopt door elkaar heen, de grens tussen werk en thuis is vervaagd of je hebt een vitaal beroep waardoor je juist een hoge werkdruk ervaart.

Het is steeds zoeken naar een goede balans tussen de ambities op het werk en in het ouderschap. Je wilt het in alle rollen goed doen. Dat kan een grote uitdaging zijn: toch ‘s avonds je werkmail beantwoorden met een half oog op een Netflix-serie. Of zit je net in een online meeting, gaat er weer een beker drinken over tafel…

Herken jij het gevoel van altijd aan staan? Dat je hoofd over uren maakt? Dat je het gevoel hebt dat je duizend ballen in de lucht houdt? Dat je te vaak moe bent? En dat je je vaak gestresst voelt?

Met het programma Trots op (thuis)werk en ouderschap ontdek je jouw ideale werk-moederschap balans. Je legt de basis voor een gezond evenwicht tussen werk en moederschap. Je ontdekt hoe jij een aantal ballen zonder schuldgevoel kunt laten vallen. Jij krijgt overzicht in alle rollen die je vervult. Je neemt de tijd om in jezelf te investeren en daar hebben jij, je gezin en je werkgever profijt van. Samen met een groep vrouwen geef jij jouw leven als werkende moeder vorm op een manier die bij jou past.

Mom Inc. Maak het onderwerp moederschap bespreekbaar

Wat krijg je met dit programma?

Drie (live)online bijeenkomsten

Drie bijeenkomsten van 2,5 uur, die helemaal over jou gaan. Met een kleine groep vrouwen (maximaal 12), persoonlijke aandacht en interactieve opdrachten. Vanuit je luie stoel of vanaf je werk. Echt aan de slag met jouw uitdagingen in werk en moederschap.

 + Extra opdrachten
In de online academie zetten wij waardevolle oefeningen voor jou klaar om jou scherp te houden en te oefenen in je persoonlijk leiderschap.

We hebben het programma zorgvuldig opgebouwd met belangrijke thema’s:

Durf te kiezen:
Als werkende ouder moet en wil je vaak veel tegelijk en voor je het weet ben je allemaal dingen aan het doen waar je geen energie van krijgt. Waar liggen je prioriteiten? We gaan aan de slag met jouw eigen trots kompas, zodat jij straks weet waar jou aandacht naar toe gaat de komende tijd. Als je weet wat belangrijk is voor jou is het zo veel makkelijker om los te laten!

Laat het los:
Je kind naar de opvang brengen, verantwoordelijkheid overdragen én minder grenzeloos werken. Loslaten dus. Maar hoe doe je dat?  Tijdens deze bijeenkomst ga je afrekenen met de vooroordelen die jou tegenhouden om ontspannen te zijn in je werk en je ouderschap. Ontdek hoe je controle houdt door los te laten.

Bewaak je grens:
Je kinderen, je partner, je werkgever allemaal willen ze iets van je en het liefst zo snel mogelijk. Hoe je je grens kunt bewaken op een manier die bij jou past ontdek je tijdens de laatste sessie.

Jouw oude manier van werken, werkt niet meer nu je moeder bent

Misschien ging je al net iets te vaak, net iets te ver door toen je geen kinderen had. Daar redde je het op doorzettingsvermogen en ambitie. Maar nu je kinderen hebt is er meer veranderd dan je misschien wel had verwacht of bedacht. Oneindig doorgaan kan niet meer. En wil je ook niet meer want jouw kind is een nieuwe nummer een. Maar hoe zorg je er dan toch voor dat je én ambitie in je werk behoudt, maar ook vol ambitie moeder kan zijn?

30 procent van de vrouwen ervaart de combinatie van werk en een jong gezin als stressvol. Ellelange to-do lijstjes, eindeloos schuldgevoel, het niet loslaten en perfectionisme leiden te vaak tot gevoelens van overbelasting en overspanning en burn-out. Helemaal nu in de deze corona-tijden waarin de grens tussen werk en privé volledige verdwenen is.

Mom Inc. daagt je uit om op zoek te gaan naar jouw ideale werk-moederschap balans. Als je de tijd neemt om die balans te ontdekken geniet je meer van je werk en je gezin. Als je weet welke ballen je los mag laten, hou je meer tijd over. Wij helpen jou om beter te kunnen schakelen tussen (thuis)werk en gezin. En we laten je zien hoe je juist door het moederschap als professional kan groeien.

Twijfel je of dit echt bij jou past? Maak een gratis bel afspraak met ons.
Door het Trots op (thuis)werk en ouderschap programma 
   • Ervaar je meer overzicht en controle over je leven.
   • Weet je hoe je sommige ballen met een gerust hart kunt laten vallen.
   • Waardoor je minder stress hebt, zowel op het werk als thuis.
   • Heb je een duidelijk beeld van wat jij belangrijk vindt.
   • Neem jij de regie over je eigen leven.
   • Deel je je ervaring met een netwerk van ouders
   • Presteer je beter op je werk.
   • Voel je je gelukkiger in je ouderschap.
   • Maak je duidelijkere afspraken met je partner.
   • Heb je bovenal een beter gevoel over jezelf.

  Kortom je geniet meer van je moederschap en je werk.

Voor wie is dit programma:

 • Trots op werk en ouderschap is een programma voor ouders met jonge kinderen (0-12 jaar).
 • Dit is voor moeders die moeiteloos hun ouderschap met hun carrière willen combineren.  
 • Voor moeders die net weer zijn begonnen na hun verlof.
 • Voor moeders met oudere kinderen die willen werken aan een relaxter leven.
 • Voor ambitieuze vrouwen die willen groeien dankzij (in plaats van ondanks) hun moederschap.
 • Voor als je je nu overweldigd voelt,
 • Maar ook als je dit juist voor wil zijn.
 • En moederschap aan wil pakken om als mens te groeien.
Yes, ik meld me aan!

De volgende Trots op werk en ouderschap!

Vrijdag 5  maart van 9.30 – 12.00 uur
Vrijdag 26 maart 9.30- 12.00 uur
Vrijdag 16 april 9.30 – 12.00 uur

 • Tussendoor krijg je opdrachten die je helpen om ontspannen aan het werk te blijven
 • Groep van maximaal 12 deelnemers met twee trainers, dus ruimte voor persoonlijke aandacht.

Trouwens…Helemaal niet raar om de bon te declareren bij je werkgever. 

Mom Inc. Patroon afbeelding

Veel gestelde vragen

 • ‘Het is mijn tweede (of derde, vierde) kindje. Is dit programma dan nog voor mij?’

Juist wel. Je hebt nu nog minder tijd om rust te nemen waardoor je sneller in de overlevingsstand blijft staan. Er is letterlijk nooit tijd genoeg en altijd wat te doen. Zelfzorg is belangrijk, dat weet je, maar een keer per maand naar de sauna of een uurtje sport per week is toch niet voldoende. Investeer dan eens echt in jezelf!

 • ‘Wanneer kan je het beste mee doen?’

Wij raden aan om mee te doen als je je eigen ambitie in werk en in het moederschap serieus neemt. Wacht liever niet totdat je bijna niet meer kan maar investeer in een goede basis. Jij, je gezin en je werk profiteert ervan.

 • ‘Betaalt mijn werkgever de kosten?’

Jouw werkgever is er bij gebaat dat je op een goed en gezond voelt, thuis en op je werk. Geef dus vooral bij je werkgever aan dat je dit programma wilt volgen en kijk samen wat de mogelijkheden zijn. Zo ziet je werkgever dat je je werk serieus neemt.

 • ‘Kan ik in termijnen betalen?’

We beseffen ons dat het een flink bedrag kan zijn om in een keer zelf op te hoesten. Daarom kan je in 3 termijnen  betalen als dat jou beter uitkomt. Geef dat even aan in het inschrijfformulier. Ga ook vooral met je werkgever in gesprek of je dit onder opleidings of ontwikkelbudget kunt declareren.

 • ‘Is dat groepsgebeuren wat  voor mij?’

Wij snappen helemaal dat groepstrainingen soms spannend kunnen zijn of dat je daar nou net niet zo van houdt. Maar jeetje wat zien we altijd veel herkenning in onze trainingen. En juist die herkenning geeft jou dat extra zetje wat je nodig hebt en is daardoor van toegevoegde waarde.

Ik dacht dat ik de enige was die het combineren van werk en ouderschap als zwaar ervoer. Door het programma ben ik gaan begrijpen dat ik niet alleen ben. Dat scheelt al 100%. Ik heb echt grote stappen gezet sindsdien, ik ben relaxter en effectiever.

Ayla (Gemeente Rotterdam)

Dit programma was Life Changing voor mij. Waar ik eerst dacht echt geen tijd te hebben, kan ik nu eindelijk tijd voor mezelf maken. Ik neem mijn eigen gezondheid eindelijk serieus. En ik voel meer ruimte om te doen wat ik belangrijk vind. Gun jezelf dit!

Manon, projectleider

Hele fijne cursus die je even laat stilstaan bij hoe je werk en moederschap wilt combineren. Zo regel je het goed voor jezelf aan de voorkant, en dat voorkomt een hoop gedoe! Dit zouden alle werkende moeders eigenlijk verplicht moeten doen.

Sarah (Marketing specialist)

Het voelt alsof het je tijd kost maar eigenlijk win je jezelf ermee terug. De overgang naar het werkende moederschap had voor mij best wat uitdagingen. ik kan nu veel beter keuzes maken en voel me niet meer schuldig. En gewoon heel leuk hoe Sanne en Lotte een mooie groep weten te creëren. Ik zou het zo weer doen.

Laura, leerkracht PO

Wij zijn Lotte en Sanne, oprichters van Mom Inc.

Mom Inc. is ontstaan vanuit onze eigen behoefte als zelfstandig ondernemende moeders. De impact van het moeder worden en onze eigen (voor)oordelen over het moederschap zorgden dat we geen ruimte namen om eens goed te kijken hoe we het zelf wilden. Dus probeerden we onze werkopdrachten af te krijgen in de verloren uurtjes of zaten we met lekkende borsten in een werkoverleg omdat we niet durfden te kolven. Totdat we de koppen bij elkaar staken. Dat kan en moet anders! En daar zag Mom Inc. het levenslicht.

Mom Inc. helpt met on en offline programma’s en advies, moeders en werkgevers. Het opvoeden van kinderen mag een gelijkwaardige plaats krijgen in de balans tussen werk en privé. Het effect: gezondere moeders, gelukkigere kinderen en betere werknemers.

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2020