Ontdek wat het ouderschap jou heeft opgeleverd en ben trots op je werk én je ouderschap.

Doe mee met het programma

‘persoonlijk Leiderschap door ouderschap’.

(nieuwe groep start op 18 april op locatie in Rotterdam Centrum)

Op je werk ligt de verwachting hoog en dat heb je ook altijd aangekund, je houdt wel van een uitdaging. Maar nu je een kind hebt merk je dat het soms wringt. De rol van werk is veranderd. Je wilt het anders doen, maar voelt niet direct de mogelijkheid. Je gaat maar door. Eigenlijk heb je wel behoefte om eens stil te staan bij hoe jij het wil. Maar daar heb je nu de tijd niet voor.

Merk je dat je:

 • Behoefte hebt om het anders te doen.
 • Eigenlijk meer tijd voor jezelf zou willen.
 • Het gevoel hebt altijd aan te staan.
 • Je werk niet meer hetzelfde voelt als voor de kinderen.
 • Je dat best wel lastig te accepteren vindt.
 • Je vaak gestresst voelt.
 • Zo je best doet maar dat het toch voelt alsof het niet genoeg is.
 • Vaak te moe bent en je je niet meer trots voelt op jezelf.
 • Steeds meer het gevoel hebt niet helemaal (meer) jezelf te zijn.
 • Niet goed lijkt te communiceren met je partner of op je werk.
 • Niet zo geniet van je ouderschap en je werk als dat je had verwacht?

Het hoeft niet zo te voelen! Wij (Lotte en Sanne) willen niks liever dan jou helpen de regie te nemen en jouw ideale werk en ouderschap balans te maken! Ouderschap als superpower in plaats van stress brenger.

Weer trots zijn op je werk en je ouderschap

Misschien ging je al net iets te vaak, net iets te ver door toen je geen kinderen had. Daar redde je het op doorzettingsvermogen en ambitie. Maar nu je kinderen hebt is er meer veranderd dan je had verwacht of bedacht. Oneindig doorgaan kan niet meer. En wil je ook niet meer want jouw kind is je nieuwe nummer één. Maar hoe zorg je dat je ambitie in je werk behoudt én ook vol ambitie moeder bent?

30 procent van de ouders ervaart de combinatie van werk en een jong gezin als stressvol. Ellenlange to-do lijstjes, eindeloos schuldgevoel, het niet loslaten en perfectionisme leiden te vaak tot gevoelens van overbelasting en overspanning en burn-out. Helemaal nu in de deze corona-tijden waarin de grens tussen werk en privé volledige verdwenen is.

Mom Inc. daagt je uit om op zoek te gaan naar jouw ideale werk-ouderschap balans. Als je de tijd neemt om die balans te ontdekken geniet je meer van je werk en je gezin. Als je weet welke ballen je los mag laten, hou je meer tijd over. Wij helpen jou om beter te kunnen schakelen tussen (thuis)werk en gezin. En we laten je zien hoe je juist door het ouderschap als professional kan groeien.

trots_werk_ouderschap_mom_inc

Met deze thema’s gaan we aan de slag

Durf te kiezen:

Als werkende ouder moet en wil je vaak veel tegelijk en voor je het weet ben je allemaal dingen aan het doen waar je geen energie van krijgt. Waar liggen je prioriteiten? We gaan aan de slag met jouw eigen trots kompas, zodat jij straks weet waar jou aandacht naar toe gaat de komende tijd. Als je weet wat belangrijk is voor jou is het zo veel makkelijker om los te laten!

Laat het los:

Minder grenzeloos werken, delegeren en verantwoordelijkheid overdragen, gaat jou helpen om meer tijd te creëren. Loslaten dus. Maar hoe doe je dat? Tijdens deze bijeenkomst ga je afrekenen met de vooroordelen die jou tegenhouden om ontspannen te zijn in je werk en je
ouderschap. Ontdek hoe je controle houdt door los te laten. 

Change your story:

We stellen zoveel eisen aan onszelf dat het lijkt alsof je het nooit helemaal goed kan doen. Guess what: dat doe je wel, nu al. We werken aan een positieve stip op de horizon en een trots gevoeld dat uit je tenen komt. Voel je eigen succes verhaal. Hiermee ben je positiever en kan je tegelijkertijd ook beter je grenzen aangeven. Trots op werk en ouderschap.

Ja, ik wil weer trots zijn.

Met dit programma:

 • Stijg je boven jezelf uit
 • Ontdek je dat het allemaal veel simpeler kan.
 • Ervaar je meer overzicht en controle over je leven.
 • Laat je sommige ballen met een gerust hart vallen.
 • Waardoor je minder stress hebt, zowel op het werk als thuis.
 • Heb je een duidelijk beeld van wat jij belangrijk vindt.
 • Neem jij de regie over je eigen leven.
 • Leer je los te laten.
 • Deel je je ervaring met een netwerk van ouders
 • Presteer je beter op je werk.
 • Voel je je gelukkiger in je ouderschap.
 • Maak je duidelijkere afspraken met je partner.
 • Heb je bovenal een beter gevoel over jezelf.

Kortom je geniet meer van je ouderschap en je werk!

Yes, ik doe mee!

Hoe werkt het?

Nederland, Rotterdam, 15/10/2019

Mom Inc.

foto Jan de Groen

De aankomende editie van Leiderschap door ouderschap is op dinsdag 18 april op onze fijne locatie aan de Binnenweg in Rotterdam centrum. De tweede is online op donderdag 11 mei en derde sessie is online op dinsdag 30 mei.

Jij krijgt:

 • Een goed verzorgde dag die helemaal over jou gaat.
 • Praktische tips en handvatten waarmee jij grip op jouw leven krijgt.
 • Er en herkenning van ambitieuze ouders in dezelfde fase.
 • Een stappenplan en concrete opdrachten.
 • Je maakt stap voor stap jouw ideale werk-thuis balans.
 • Online opdrachten die je direct kunt toepassen

Besloten Community

Het heerlijke aan het samen doen met een groep van gelijkgestemden ouders is dat je ontdekt dat jouw problemen echt niet alleen bij jou voorkomen. Je hebt de mogelijkheid om te spuien over alles waar je tegenaan loopt, maar het is ook dé plek om positieve ervaringen te delen en om elkaar te steunen en motiveren! Alle emoties mogen er zijn. De enige spelregel is dat we alles binnen de groep blijft en we elkaar steunen, want samen staan we sterker.

De investering voor dit programma is: € 975- ex btw

(de mogelijkheid bestaat dit programma aan te vullen met persoonlijke coaching)

Yes, ik doe mee!

De volgende Trots op (thuis)werk en ouderschap!

We verzorgen deze training op dit moment vooral incompany. Biedt jouw werkgever deze mogelijkheid nog niet? Laat ons weten dat je interesse hebt, dan kijken wij of we een plek voor je kunnen regelen.

Bij veel werkgevers kun je dit programma betalen vanuit je persoonlijk ontwikkelbudget. Bespreek dit vooral met je leidinggevende.

Ja, ik wil weer trots zijn.

Voor wie is dit programma?

 • Trots op werk en ouderschap is een programma voor ouders met jonge kinderen (0-12 jaar).
 • Voor ouders die moeiteloos hun ouderschap met hun carrière willen combineren.
 • Voor moeders die net weer zijn begonnen na hun verlof.
 • Voor ouders met oudere kinderen die willen werken aan een relaxter leven.
 • Voor ambitieuze ouders die willen groeien dankzij (in plaats van ondanks) hun ouderschap.
 • Voor als je je nu overweldigd voelt,
 • Maar ook als je dit juist voor wil zijn.
Yes, ik doe mee!

Veel gestelde vragen:

'Het is mijn tweede (of derde, vierde) kindje. Is dit programma dan nog voor mij?'
Juist wel. Je hebt nu nog minder tijd om rust te nemen waardoor je sneller in de overlevingsstand blijft staan. Er is letterlijk nooit tijd genoeg en altijd wat te doen. Zelfzorg is belangrijk, dat weet je, maar een keer per maand naar de sauna of een uurtje sport per week is toch niet voldoende. Investeer dan eens echt in jezelf!
Wanneer kan je het beste mee doen?'
Wij raden aan om mee te doen als je je eigen ambitie in werk en in het ouderschap serieus neemt. Wacht liever niet totdat je bijna niet meer kan maar investeer in een goede basis. Jij, je gezin en je werk profiteert ervan.
"Betaalt mijn werkgever de kosten?'
Jouw werkgever is er bij gebaat dat je op een goed en gezond voelt, thuis en op je werk. Geef dus vooral bij je werkgever aan dat je dit programma wilt volgen en kijk samen wat de mogelijkheden zijn. Zo ziet je werkgever dat je je werk serieus neemt.
'Kan ik in termijnen betalen?'
We beseffen ons dat het een flink bedrag kan zijn om in een keer zelf op te hoesten. Daarom kan je in 3 termijnen  betalen als dat jou beter uitkomt. Geef dat even aan in het inschrijfformulier. Ga ook vooral met je werkgever in gesprek of je dit onder opleidings of ontwikkelbudget kunt declareren.
'Is dat groepsgebeuren wat  voor mij?'
Wij snappen helemaal dat groepstrainingen soms spannend kunnen zijn of dat je daar nou net niet zo van houdt. Maar jeetje wat zien we altijd veel herkenning in onze trainingen. En juist die herkenning geeft jou dat extra zetje wat je nodig hebt en is daardoor van toegevoegde waarde.

Ik dacht dat ik de enige was die het combineren van werk en ouderschap als zwaar ervoer. Door het programma ben ik gaan begrijpen dat ik niet alleen ben. Dat scheelt al 100%. Ik heb echt grote stappen gezet sindsdien, ik ben relaxter en effectiever.

Ayla, Gemeente Rotterdam

De verhalen van de andere deelnemers hebben mij veel inzichten gegeven. Sanne en Lotte weten de juiste punten uit je verhaal te pakken en dat te vertalen naar de groep. Ze zijn ontzettend kundig en de onderwerpen die aan bod komen zijn raak. Ik heb geleerd om duidelijker en meer open te communiceren, mét resultaat.

Charlotte, projectmedewerker

Dankzij dit programma zijn mijn ambities weer helder. Ik heb geleerd om meer voor mezelf te kiezen en om groot te dromen. Het programma was goed opgebouwd met hele fijne begeleiding. Iedereen kon zich uitspreken en gevoelens delen, zonder oordeel. Vooral het contact met andere vrouwen vond ik ontzettend waardevol.

Lara, leerkracht

Dit programma was Life Changing voor mij. Waar ik eerst dacht echt geen tijd te hebben, kan ik nu eindelijk tijd voor mezelf maken. Ik neem mijn eigen gezondheid eindelijk serieus. En ik voel meer ruimte om te doen wat ik belangrijk vind. Gun jezelf dit!

Manon, projectleider

Hele fijne cursus die je even laat stilstaan bij hoe je werk en moederschap wilt combineren. Zo regel je het goed voor jezelf aan de voorkant, en dat voorkomt een hoop gedoe! Dit zouden alle werkende moeders eigenlijk verplicht moeten doen.

Sarah, marketing specialist

Het voelt alsof het je tijd kost maar eigenlijk win je jezelf ermee terug. De overgang naar het werkende moederschap had voor mij best wat uitdagingen. ik kan nu veel beter keuzes maken en voel me niet meer schuldig. En gewoon heel leuk hoe Sanne en Lotte een mooie groep weten te creëren. Ik zou het zo weer doen.

Laura, leerkracht PO

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2023