.

Ontdek wat het ouderschap jou oplevert.

Combineer jij werk met zorgen voor jonge kinderen en wil je:

Minder stress ervaren in het combineren van werk en ouderschap?

Naast je gezin ook je ambities op het werk najagen?

Genieten van je ouderschap en je werk?

Doe dan mee met “Persoonlijk Leiderschap door Ouderschap”. Een groepstraining van 1 live dagdeel en twee online dagdelen. Jij krijgt inzichten en handvatten waardoor je ontdekt hoe je ouderschap in zet als superpower. Aan het einde van het programma ben jij trots op hoe je werk en ouderschap combineert. Geniet je meer van je werk en je gezin. En weet je hoe jij door je ouderschap groeit op je werk. We geven dit programma nog maar 2 keer per jaar en de volgende groep start 11 mei in Rotterdam.

Ja, ik doe mee!

Op je werk ligt de verwachting hoog en dat heb je ook altijd aangekund, je houdt wel van een uitdaging. Maar nu je een kind hebt merk je dat het soms wringt. De rol van werk is veranderd. Je wilt het anders doen, maar voelt niet direct de mogelijkheid. Je gaat maar door. Eigenlijk heb je wel behoefte om eens stil te staan bij hoe jij het wil. Maar daar heb je nu de tijd niet voor.

Merk je dat je:

 • Behoefte hebt om het anders te doen.
 • Eigenlijk meer tijd voor jezelf zou willen.
 • Het gevoel hebt altijd aan te staan.
 • Je werk niet meer hetzelfde voelt als voor de kinderen.
 • Je dat best wel lastig te accepteren vindt.
 • Je vaak gestresst voelt.
 • Zo je best doet maar dat het toch voelt alsof het niet genoeg is.
 • Vaak te moe bent en je je niet meer trots voelt op jezelf.
 • Steeds meer het gevoel hebt niet helemaal (meer) jezelf te zijn.
 • Niet goed lijkt te communiceren met je partner of op je werk.
 • Niet zo geniet van je ouderschap en je werk als dat je had verwacht?

Het hoeft niet zo te voelen! Wij (Lotte en Sanne) willen niks liever dan jou helpen de regie te nemen en jouw ideale werk en ouderschap balans te maken! Ouderschap als superpower in plaats van stress brenger.

Ja, ik doe mee!

Weer trots zijn op je werk en je ouderschap

Misschien ging je al net iets te vaak, net iets te ver door toen je geen kinderen had. Daar redde je het op doorzettingsvermogen en ambitie. Maar nu je kinderen hebt is er meer veranderd dan je had verwacht of bedacht. Oneindig doorgaan kan niet meer. En wil je ook niet meer want jouw kind is je nieuwe nummer één. Maar hoe zorg je dat je ambitie in je werk behoudt én ook vol ambitie moeder bent?

30 procent van de ouders ervaart de combinatie van werk en een jong gezin als stressvol. Ellenlange to-do lijstjes, eindeloos schuldgevoel, het niet loslaten en perfectionisme leiden te vaak tot gevoelens van overbelasting en overspanning en burn-out.

Mom Inc. daagt je uit om op zoek te gaan naar jouw ideale werk-ouderschap balans. Als je de tijd neemt om die balans te ontdekken geniet je meer van je werk en je gezin. Als je weet welke ballen je los mag laten, hou je meer tijd over. Wij helpen jou om beter te kunnen schakelen tussen (thuis)werk en gezin. En we laten je zien hoe je juist door het ouderschap als professional kan groeien.

trots_werk_ouderschap_mom_inc

Ik dacht dat ik de enige was die het combineren van werk en ouderschap als zwaar ervoer. Door het programma ben ik gaan begrijpen dat ik niet alleen ben. Dat scheelt al 100%. Ik heb echt grote stappen gezet sindsdien, ik ben relaxter en effectiever.

Ayla, Gemeente Rotterdam

De verhalen van de andere deelnemers hebben mij veel inzichten gegeven. Sanne en Lotte weten de juiste punten uit je verhaal te pakken en dat te vertalen naar de groep. Ze zijn ontzettend kundig en de onderwerpen die aan bod komen zijn raak. Ik heb geleerd om duidelijker en meer open te communiceren, mét resultaat.

Charlotte, projectmedewerker

Hele fijne cursus die je even laat stilstaan bij hoe je werk en moederschap wilt combineren. Zo regel je het goed voor jezelf aan de voorkant, en dat voorkomt een hoop gedoe! Dit zouden alle werkende moeders eigenlijk verplicht moeten doen.

Sarah, marketing specialist

Veel opgestoken van deze training! In een korte tijd met een fijne groep veel geleerd en besproken. En het belangrijkst: praktische tools gekregen om mezelf de komende tijd te herinneren aan hoe lekker het is om je eigen keuzes te maken 🙂 Ouderschap als kracht.

Roos, programmamanager

Dankzij dit programma zijn mijn ambities weer helder. Ik heb geleerd om meer voor mezelf te kiezen en om groot te dromen. Het programma was goed opgebouwd met hele fijne begeleiding. Iedereen kon zich uitspreken en gevoelens delen, zonder oordeel. Vooral het contact met andere vrouwen vond ik ontzettend waardevol.

Lara, leerkracht

Dit programma was Life Changing voor mij. Waar ik eerst dacht echt geen tijd te hebben, kan ik nu eindelijk tijd voor mezelf maken. Ik neem mijn eigen gezondheid eindelijk serieus. En ik voel meer ruimte om te doen wat ik belangrijk vind. Gun jezelf dit!

Manon, projectleider

Fijn programma die je op een andere manier laat kijken naar de rollen en patronen die je hebt. Het contact met andere die vergelijkbare ervaringen hebben is inspirerend en geeft energie. Het heeft een mooie verandering ingang gezet en heeft me dus goed geholpen.

Irene, Notariskantoor

Het voelt alsof het je tijd kost maar eigenlijk win je jezelf ermee terug. De overgang naar het werkende moederschap had voor mij best wat uitdagingen. ik kan nu veel beter keuzes maken en voel me niet meer schuldig. En gewoon heel leuk hoe Sanne en Lotte een mooie groep weten te creëren. Ik zou het zo weer doen.

Laura, consultent

De training is een goed voor mij geweest, omdat ik merkte dat ik minder kon genieten van de moederschap en dat ik mijn werk probeerde te overcompenseren door thuis in de avond door te werken. Door het traject sta ik nu sterk in mijn schoenen, durf ik keuzes te maken en daarbij ook los te laten, geniet ik weer van mijn werk maar vooral ook van mijn ouderschap en heb ik weer stappen durven nemen in mijn eigen ambitie! Dank jullie wel

Tamara, leerkracht

Met dit programma:

 • Stijg je boven jezelf uit
 • Ontdek je dat het allemaal veel simpeler kan.
 • Ervaar je meer overzicht en controle over je leven.
 • Laat je sommige ballen met een gerust hart vallen.
 • Waardoor je minder stress hebt, zowel op het werk als thuis.
 • Heb je een duidelijk beeld van wat jij belangrijk vindt.
 • Neem jij de regie over je eigen leven.
 • Leer je los te laten.
 • Deel je je ervaring met een netwerk van ouders
 • Presteer je beter op je werk.
 • Voel je je gelukkiger in je ouderschap.
 • Maak je duidelijkere afspraken met je partner.
 • Heb je bovenal een beter gevoel over jezelf.

Kortom je geniet meer van je ouderschap en je werk!

Yes, ik doe mee!

Praktische informatie

Nederland, Rotterdam, 15/10/2019

Mom Inc.

foto Jan de Groen

Omdat wij voornamelijk in company werken geven we het programma “Persoonlijk Leiderschap door ouderschap” nog maar 2 keer per jaar. De aankomende editie start op donderdag 11 mei online. De tweede sessie is live op dinsdag 30 mei onze fijne locatie aan de Binnenweg in Rotterdam centrum. En de derde sessie is online op donderdag 15 juni. De sessie zijn van 9.30 tot 12.30 uur.

Jij krijgt:

 • Een goed verzorgde dag die helemaal over jou gaat.
 • Praktische tips en handvatten waarmee jij grip op jouw leven krijgt.
 • Er en herkenning van ambitieuze ouders in dezelfde fase.
 • Een stappenplan en concrete opdrachten.
 • Je maakt stap voor stap jouw ideale werk-thuis balans.
 • Online opdrachten die je direct kunt toepassen

Besloten Community

Het heerlijke aan het samen doen met een groep van gelijkgestemden ouders is dat je ontdekt dat jouw problemen echt niet alleen bij jou voorkomen. Je hebt de mogelijkheid om te spuien over alles waar je tegenaan loopt, maar het is ook dé plek om positieve ervaringen te delen en om elkaar te steunen en motiveren! Alle emoties mogen er zijn. De enige spelregel is dat we alles binnen de groep blijft en we elkaar steunen, want samen staan we sterker.

De investering voor dit programma is: € 975- ex btw

Let op: in veel gevallen vergoedt jouw werkgever deze investering. Met dit programma kun je je opleidingsbudget heel effectief inzetten.

Yes, ik doe mee!

Over Mom Inc.

Wij, Lotte en Sanne, zijn experts in werk en ouderschap. We zijn MomInc gestart nadat we zelf ervaarden hoe de transitie naar het ouderschap ons werk beïnvloedde. In de afgelopen jaren hebben we al een paar duizend ouders geholpen werk en ouderschap beter te combineren en zo meer te genieten van zowel hun werk als gezin.

Inmiddels doen wij dit vooral vanuit de werkgever bij organisaties zoals KPN, Rituals, gemeente Rotterdam en Knab. Maar we willen ook jou de kans blijven bieden als je werkgever hier nog niet aan mee doet zelf hiermee aan de slag te gaan.

Twijfel je nog? Boek een call met ons.

FAQ

'Het is mijn tweede (of derde, vierde) kindje. Is dit programma dan nog voor mij?'
Juist wel. Je hebt nu nog minder tijd om rust te nemen waardoor je sneller in de overlevingsstand blijft staan. Er is letterlijk nooit tijd genoeg en altijd wat te doen. Zelfzorg is belangrijk, dat weet je, maar een keer per maand naar de sauna of een uurtje sport per week is toch niet voldoende. Investeer dan eens echt in jezelf!
Wanneer kan je het beste mee doen?'
Wij raden aan om mee te doen als je je eigen ambitie in werk en in het ouderschap serieus neemt. Wacht liever niet totdat je bijna niet meer kan maar investeer in een goede basis. Jij, je gezin en je werk profiteert ervan.
"Betaalt mijn werkgever de kosten?'
Jouw werkgever is er bij gebaat dat je op een goed en gezond voelt, thuis en op je werk. Geef dus vooral bij je werkgever aan dat je dit programma wilt volgen en kijk samen wat de mogelijkheden zijn. Je kunt het bijvoorbeeld declarenen als opleidings of ontwikkelbudget. Zo ziet je werkgever dat je je werk serieus neemt.
Hoeveel tijd kost me dit?
Tijd voelt schaars in deze levensfase, daarom wil jij je tijd goed benutten. Dat snappen wij en wij weten zeker dat jij door dit programmameer tijd en ruimte in je leven gaat ervaren. Deelnemen aan dit programma kost je 3 keer 3 uur en ongeveer een half uurtje voorbereiding per sessie.
'Is dat groepsgebeuren wat  voor mij?'
Wij snappen helemaal dat groepstrainingen soms spannend kunnen zijn of dat je daar nou net niet zo van houdt. Maar jeetje wat zien we altijd veel herkenning in onze trainingen. En juist die herkenning geeft jou dat extra zetje wat je nodig hebt en is daardoor van toegevoegde waarde.

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2023