Checklist zwangere medewerker

Gefeliciteerd je hebt een zwangere medewerker. Misschien voelt de felicitatie voor jou nu nog niet echt op zijn plaats. Zie je vooral de beren op de weg van een medewerker die een tijd niet inzetbaar is en hoe zal ze terug komen?

Deze zorgen zijn niet helemaal onterecht. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bijna 30 procent van de jonge moeders binnen drie maanden na hun verlof uitvalt. Nieuwe moeders moeten bij een terugkeer op de werkvloer een nieuwe balans vinden tussen werk en thuis. Uit ons onderzoek blijkt dat 65% van de vrouwen negatief terug kijkt op deze periode. Het goede nieuws is dit kan ook anders!

Deze checklist gaat jou helpen je medewerker zo te begeleiden dat je straks een blije, betrokken en gezonde medewerker hebt.

Mom Inc. biedt online en offline programma’s waarmee ouders hun persoonlijk leiderschap ontwikkelen. We gebruiken interactieve werkvormen gebaseerd op NLP, begeleidingskunde en oplossingsgericht werken. Dit combineren we met feitelijke kennis over werk en moederschap.

We ondersteunen werkgevers met het maken van beleid rondom zwangerschap en terugkeer. Zo weten de werkgever en de werknemer waar ze aan toe zijn en werken ouders en werkgevers met vertrouwen en in controle samen.

Sanne en Lotte

Wij zijn Sanne en Lotte, twee Rotterdamse onderneemsters met allebei twee jonge kinderen. Onze missie met Mom Inc. is om alle vrouwen die terugkeren op het werk na hun zwangerschap de aandacht te geven die ze nodig hebben, zodat ze op een gezonde manier aan het werk gaan en blijven. Wij hebben allebei op onze eigen manier ervaren wat een uitdaging het weer gaan werken na je verlof kan zijn. We zijn ons gaan verdiepen in deze periode en hebben onze kennis van sociologie, agogiek, pedagogiek, coaching en training gebruikt in de producten van Mom Inc. We willen alle moeders laten ervaren dat ze ruimte kunnen creëren door bewuste keuzes te maken.

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2023