Mom Inc. Patroon afbeelding

Trots op (thuis)werk en ouderschap

Programma’s die jou of je team gaan helpen bij het trots zijn op werk én ouderschap’

Het combineren van werk en zorgen voor kinderen is voor veel ouders een hectische combinatie. Het is steeds zoeken naar een goede balans tussen de ambities op het werk en in het ouderschap. Je wilt het in alle rollen goed doen.

Op je werk wordt er veel van je verwacht en dat heb je ook altijd aangekund. Maar nu je een kind hebt merk je dat het gaat wringen. Je voelt je niet in balans. Zeker in deze Corona crisis wordt er van jou als ouder nog meer verwacht. En er lag al zoveel op je bord!

Wil jij beter kunnen schakelen tussen (thuis)werken en gezin? Wil jij ervaren wat nu belangrijk voor jou is en je grenzen hierover beter kunnen aangeven? Lees meer over onze programma’s die jou gaan helpen om meer ontspannen werk en ouderschap te combineren.

Ben je leidinggevende en op zoek naar programma’s voor je team? Scroll iets verder naar beneden.

Vertel mij meer

Persoonlijke programma’s

Trots op (thuis)werk en ouderschap

programma

Ontspannen schakelen tussen werk en gezin

meer informatie

Zachte Landing

online cursus

Bewust en gezond weer aan het werk na je bevalling

meer informatie

Programma’s voor je team

Hoe wordt jij een oudervriendelijke werkgever? Hoe creëer je een gezonde werkomgeving voor vitale, productieve werknemers? En hoe verminder je ziekmeldingen en uitval door burn-out? 

Het onderwerp Ouderschap is op de werkvloer nog vaak een taboe. Zo schamen te veel moeders zich richting hun werkgever om te vertellen dat ze zwanger zijn.  Na hun verlof compenseren veel vrouwen dit door juist extra veel te geven. Met als gevolg dat 30% van de moeders uitvalt binnen 3 maanden het het krijgen van een kind. Nog eens 30% van de ouders met jonge kinderen vindt de combinatie van zorgen en werken erg stressvol. En dat terwijl de helft van de beroepsbevolking kinderen heeft.

Zorg voor je medewerkers, door ouderschap aandacht te geven.

Werkende ouders verlangen het beste van zichzelf als ouder en als professional. Maar als de werk-privébalans zoek is, is er meer risico op uitval. Faciliteer een ontspannen, inclusieve en vitale werkomgeving voor werkende ouders, dan weet je dat zij ook het beste resultaat voor jouw organisatie leveren.
Mom Inc. biedt verschillende programma’s om samen te bouwen aan een oudervriendelijke organisatie. Want werk en privé zijn niet te scheiden, dat heeft de coronatijd nog maar eens extra benadrukt.

Hierboven lees je meer over de programma’s die je voor teamleden afzonderlijk kunt afnemen. Hieronder lees je meer over programma’s voor je hele team. Een specifieke vraag neem vooral contact met ons op.

Vertel mij meer

Programma’s voor je team

Agendapunt: Ouderschap

workshop

Bouwen aan een oudervriendelijke werkomgeving

meer informatie

Kraamcadeau de Zachte Landing

speciale cursus voor je medewerker die net bevallen is

meer informatie

Na het programma Trots op (thuis)werk en ouderschap van Mom Inc. hebben mijn medewerkers zichtbaar grote stappen gezet in hun werk-ouderschap balans. Zij hebben hun eigen gezondheid tot prioriteit gemaakt en geven beter hun grenzen aan. Ze voelden zich gezien en niet meer alleen in hun situatie. En dat is ontzettend belangrijk, zeker in deze onzekere thuiswerktijd".

Janette - teammanager

"Ik vind het belangrijk dat mijn team zich goed voelt in de balans tussen thuis en werk. Ik zie dat werknemers na het programma van Mom Inc. meer voor zichzelf opkomen en bvoorbeeld ook thuis het gesprek aangaan. Dat zijn grote stappen. Mom Inc. maakt het thema ouderschap bespreekbaar en herkenbaar, waardoor collega’s elkaar na afloop ook weten te vinden voor support. Ze spelen in op de behoeftes van mijn team en creëren ruimte voor groei."

Marieke - programma manager

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2023