6 tips om de lockdown sterk door te komen

Misschien heb je nog even vakantie of moet je nu direct van alles regelen om werk en moederschap te combineren. Misschien ging je net aan het werk en kom je nu alsnog thuis te zitten met je kindje. In ieder geval staan we samen weer voor een uitdaging. Met dank aan Covid.

Na de eerste shock, want velen zagen dit toch niet aankomen, kunnen we langzaam weer kijken naar hoe we omgaan met deze situatie. In deze mail delen we graag onze tips om het zo goed mogelijk door te komen. 

1. Met stip op één . Haal per direct je lat om laag. Maak het tot prioriteit dat je terugschakelt met alles. Met het plaatje van de perfecte feestdagen , met je verwachtingen in je werk, met je vakantieplannen. Dit is een uitzonderlijke situatie en vraagt om uitzonderlijk veel begrip voor jezelf. De emoties, de stress en het collectieve ongenoegen voelen we allemaal. Het roept van alles op en dat kost onwijs veel energie. Gun jezelf dus ook ruimte om moe te zijn en om minder aan te kunnen. We kunnen onszelf nog steeds niet opsplitsen dus verwacht dat dan ook niet van jezelf!

2. Maak een plan met je partner. Wij krijgen veel signalen dat voornamelijk moeders de gaten dichtlopen. En nu ook weer het appél voelen om de boel te regelen. Maar ga eens met elkaar om tafel. Ga er niet direct vanuit dat jij het moet oplossen en verdeel de verantwoordelijkheid. 

3. Bedenk wat haalbaar voor jou en jullie is en communiceer dit met je werkgever. Als jij helder en duidelijk zegt wat je nodig hebt, dan zal je werkgever hier eerder rekening mee houden. Het belangrijkste moet ten alle tijden zijn dat jij gezond blijft. Dat is jouw primaire verantwoordelijkheid. 

4. Organiseer hulp waar mogelijk. Wij merken dat de angst die er in de eerste lockdown was om opa en oma in te zetten nu niet meer zo sterk is. Herken je dat? Probeer dan zoveel mogelijk hulp te vragen. Maak samen een plan. Schakel vrienden in en deel dagen.

5. Zorg voor ontspanning. We kunnen niet naar de yoga, sauna of de sportschool dus organiseer het anders. Wacht niet op- #metime maar zoek ontspanning in alles wat je doet. Ga naar buiten voor je belletje, maak een rondje met je kinderen. Douche extra lang en ga als je met de kinderen bent bijvoorbeeld naar het bos. Wees niet te streng wat betreft beeldschermtijd en check regelmatig bij jezelf of je aan het overleven ben of meer mag ademen.

6. Wij openden in de vorige lockdown de Facebook groep Thuiswerken met kleine kinderenVoel je vrij om daar je gal te spuwen, tips te delen of te krijgen! We houden jullie natuurlijk op de hoogte via onze Facebook en Instagram

We wensen je ondanks alles een mooie uiteinde van dit vreemde jaar en een hele goede start van 2021. Zorg goed voor jezelf en elkaar en op naar een mooi nieuw jaar!

Zit je erdoor heen? Stuur ons dan een bericht en deel je verhaal dat lucht al op (en natuurlijk denken wij dan met je mee).

Lieve groet,
Sanne en Lotte

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2023