Mom Inc.
Mom Inc. patroon afbeelding

Mom Inc. is het platform voor moeders over werk, moederschap en persoonlijk leiderschap.

Mom Inc. Patroon afbeelding
Mom Inc. Patroon afbeelding
Mom Inc. Patroon afbeelding

Mom Inc. biedt online en offline programma’s waarmee vrouwen hun persoonlijk leiderschap ontwikkelen. We ondersteunen werkgevers met het maken van zwangerschaps en terugkeer beleid. Zo weten de werkgever en de werknemer waar ze aan toe zijn en werken moeders en werkgevers met vertrouwen en in controle samen. 

100.000 zwangeren per jaar
Jaarlijks starten bijna 100.000 vrouwen weer met werken nadat ze een kind hebben gekregen. De meeste van hen willen na hun verlof ook weer aan het werk, maar dit blijkt lang niet altijd makkelijk. Het combineren van werk en moederschap is een uitdaging waar veel vrouwen voor staan. Een uitdaging die nog te veel op het conto van het individu komt te staan. Terwijl er een groot maatschappelijk belang is om gezonde verhouding te hebben tussen gezin en werk. 

Cijfers
Dit blijkt ook uit de cijfers: binnen drie maanden valt 30 procent van de vrouwen uit (per jaar 32.000) en de 50 procent van de vrouwen  heroverweegt een nieuwe baan (53.000). Uit onze eigen enquête onder ruim 400 moeders blijkt dat 65 % de terugkeer op het werk na hun zwangerschaps negatief heeft ervaren. 

Missie Mom Inc
Daarom is het de missie van Mom Inc. om vrouwen die terugkeren op de werkvloer de aandacht geven die ze nodig hebben om op een gezonde manier aan het werk te gaan en te blijven. Een werkende moeder die in vertrouwen, rust en stabiliteit haar kinderen kan opvoeden zorgt voor gezonde vrouwen en kinderen met zelfvertrouwen. Dit doen we door samen met werkgevers aandacht te creëren voor de terugkeer na het verlof.

Impact van het moeder worden
Het krijgen van een kind is een impactvolle levensgebeurtenis waar tijd voor nodig is om door te hebben wat deze veranderingen betekenen. Welke impact heeft het moederschap? Welke keuzes horen daarbij?

Kans op groei
Elke transitie is een kans voor groei. Het moederschap nodigt daar nog eens extra toe uit. Het krijgen van kinderen maakt de meeste vrouwen bewuster van hun positie en behoeftes in het leven. Als je tijd creëert om de betekenis van deze veranderingen te onderzoeken, dan ontstaan er juist mogelijkheden tot groei.  Vrouwen worden zich bewuster van hun impact, verantwoordelijkheid, positie en behoefte in het leven. 
Wij zien de terugkeer na het verlof als kans op groei. Deze groei vraagt wel om goede voorwaarden voor de nieuwe moeder. De lichamelijke effecten van hormonen, hersenverandering en de effecten van verstoorde slaapritmes kunnen ook leiden tot stress en overbelasting als een moeder door rent zoals ze altijd gedaan heeft.

Aanbod Mom Inc
Mom Inc. helpt met on en offline programma’s en advies, werkgevers deze voorwaarden te bieden en moeders om deze voorwaarden te creëren. Het opvoeden van kinderen mag een gelijkwaardige plaats krijgen in de balans tussen werk en privé. Het effect: gezondere moeders, gelukkigere kinderen en betere werknemers.

Wat vind je bij Mom Inc.?

Regie en rust

in alle rollen die je vervult

Persoonlijk leiderschap

bewuste keuzes maken

Noodzakelijk onderhoud

in drukke tijden

Netwerk

van ambitieuze vrouwen

Aandacht

voor deze bijzondere fase in je leven

Oplossingen

die passen in jouw leven

Voor moeders en werkgevers

Geef op een gezonde en bewust manier jouw nieuwe leven als werkende moeder vorm.
Moeders
Bied jonge moeders goede begeleiding voor een succesvolle terugkeer op de werkvloer.
Werkgevers
Onze eigen (voor)oordelen zorgden dat we geen ruimte namen om te kijken hoe we het zelf wilden.
Over
Het laatste nieuws, agenda, verhalen en alles wat je nog meer moet weten.
Achtergrond

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2020