Mom Inc. patroon afbeelding

Mom Inc. is het platform voor moeders over werk, moederschap en persoonlijk leiderschap.

Mom Inc. werkt aan een wereld waarin moeders, als professional,  gezien worden als gelijkwaardig.  Een cultuur waarin ouderschap een volwaardige plek krijgt in het werkende leven. We vervangen het stereotype ‘moeke’ met het beeld van moederschap als extra kwaliteit.

Wij zijn Lotte Bode en Sanne Nout, oprichters van Mom Inc. Mom Inc. is ontstaan vanuit onze eigen behoefte als zelfstandig ondernemende moeders. De impact van het moeder worden en onze eigen (voor)oordelen over het moederschap zorgden dat we geen ruimte namen om eens goed te kijken hoe we het zelf wilden. Dus probeerden we onze werkopdrachten af te krijgen in de verloren uurtjes of zaten we met lekkende borsten in een werkoverleg omdat we niet durfden te kolven. Totdat we de koppen bij elkaar staken. Dat kan en moet anders! En daar zag Mom Inc. het levenslicht.

Mom Inc. Patroon afbeelding
Mom Inc. Patroon afbeelding

Op het werk is het niet ‘cool’ om het over ouderschap te hebben. Er rust een taboe op, met name op het moederschap. We zien bijvoorbeeld dat veel moeders zich richting hun werkgever schamen om te vertellen dat ze zwanger zijn en zo lang mogelijk blijven doen alsof er niets veranderd is. Als ze weer gaan werken na hun verlof compenseren ze voor het ‘moeke beeld’. Door juist extra te geven. Met als gevolg dat 30% van de moeders uitvalt binnen 3 maanden na het zwangerschapsverlof. Niet van deze tijd zou je denken.

Maar waarom gebeurt het dan toch? Omdat de arbeidsmarkt eigenlijk altijd ingericht was op mannen en de vrouwen nog niet eens zo heel lang ‘mogen’ werken. Ouderschap is iets waar werkgevers en werknemers vroeger geen rekening mee hoefden te houden. Nu het de norm is dat beide ouders werken is het tijd om ouderschap een gelijkwaardige plek te geven op de arbeidsmarkt.

Wij dromen van een wereld waarin nieuwe moeders er trots op zijn dat ze een werkende ouder zijn. We dromen van een nieuwe generatie moeders en vaders die zich durven uit te spreken over hun behoeftes, trots zijn op hun vernieuwde kwaliteiten en kwetsbaarheid en die vol trots zeggen tegen hun werkgevers ‘Ik ben er tijdelijk tussenuit om een toekomstige arbeider op deze wereld te zetten, maar kom straks zelfverzekerder en zelfbewuster terug, zodat jij, mijn lieve baas, hier ook weer van kan profiteren’ 

We realiseren ons dat zo’n verandering niet vanzelf gaat, en daarom helpen wij nieuwe moeders door de transitie naar ouderschap de aandacht te geven die het verdient. Zodat ouders daadwerkelijk profiteren van deze overgang ook in hun professionele leven. We geven vrouwen het gereedschap om eigen spelregels te bepalen en vervolgens ook uit te voeren. We helpen hen leiderschap te ontwikkelen in hun eigen werk-ouderschapsbalans. We helpen werkgevers om oudervriendelijker te worden zodat ouderschap iets is waar je trots op bent. 

Wat vind je bij Mom Inc.?

Regie en rust

in alle rollen die je vervult

Persoonlijk leiderschap

bewuste keuzes maken

Noodzakelijk onderhoud

in drukke tijden

Netwerk

van ambitieuze vrouwen

Aandacht

voor deze bijzondere fase in je leven

Oplossingen

die passen in jouw leven

Voor moeders en werkgevers

Geef op een gezonde en bewust manier jouw nieuwe leven als werkende moeder vorm.
Moeders
Bied jonge moeders goede begeleiding voor een succesvolle terugkeer op de werkvloer.
Werkgevers
Onze eigen (voor)oordelen zorgden dat we geen ruimte namen om te kijken hoe we het zelf wilden.
Over
Het laatste nieuws, agenda, verhalen en alles wat je nog meer moet weten.
Achtergrond

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2020