Ontspannen schakelen tussen werk en gezin

Geef op een gezonde en bewuste manier jouw leven als werkende ouder vorm

Het krijgen van kinderen gooit je bekende leven even helemaal op zijn kop. Onze natuurlijke reflex in nieuwe situaties is om in de overleefstand te schieten. Je probeert je oude patronen in de nieuwe situatie te proppen. Toch nog even die vergadering bijwonen, racen naar de crèche, stofzuiger erdoor en even snel nog een belletje met een vriend. Alles voelt eigenlijk net niet goed, schuldgevoel komt om de hoek kijken en je voelt je te vaak gestresst.

Mom Inc. gelooft dat dit ook anders kan. Door echt stil te staan bij je nieuwe rol als ouder. Door te bedenken wat jij op dit moment nodig hebt, en te zien hoe jouw nieuwe balans eruit moet zien. Ouderschap zorgt dan voor persoonlijke groei en daar heb je niet alleen thuis maar ook op het werk profijt van.

Wij snappen wat er allemaal speelt in die eerste jaren van het ouderschap. En weten dat het niet hoeft. Daarom biedt Mom Inc. programma’s voor net bevallen ouders en ouders met al wat grotere kinderen (tussen 0 – 12 jaar).

Terug aan het werk na zwangerschap

Zodra het zwangerschapsverlof voorbij is, word je weer op je werk verwacht. Ruimte tot reflectie is in deze periode schaars, dus veel ouders gaan op dezelfde voet verder als voor de zwangerschap. Na een paar maanden lopen voornamelijk vrouwen tegen de spreekwoordelijk muur aan. Ruim 30% van de vrouwen valt binnen drie maanden na terugkeer uit. Ze ontdekken dat de praktijk heel anders is dan zij gehoopt en verwacht hadden.

Zorg dat jij niet tot deze 30% behoort. Geef je leven als werkende moeder op een gezonde en bewuste manier vorm. Kies voor je eigen ambities, je werk én je gezin.

Met de korte online cursus de Zachte Landing zet jij de eerste stappen naar een goede werk en ouderschap balans.

  • In 3 weken ontdek jij met korte maar impactvolle oefeningen en veel herkenbare tips, hoe jij moederschap en werk wil combineren.
  • Je doet de opdrachten wanneer ze jou uitkomen
  • Je ontdekt welke eerste stappen je kunt zetten om werk en ouderschap met een glimlach te doen.
Nederland, Rotterdam, 15/10/2019

Mom Inc.

foto Jan de Groen

Zachte Landing

Keer gezond terug op het werk. Doe mee met de Zachte Landing 

Lees meer

Zo ontzettend fijn om te ontdekken dat ik niet de enige ben die tegen sommige dingen aanloopt. Ik vond het prettig dat het zowel over mn gevoel als over kennis ging. Gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken. Dat vind ik belangrijk. Heel waardevol deze cursus!

Laura, deelnemer Zachte Landing

De cursus “Zachte landing” geeft superhandige oefeningen en tips om met vertrouwen weer aan het werk te gaan na je verlof. De oefeningen zijn slim en compact gemaakt, zodat je in weinig tijd veel inzicht opdoet en er komen ook gelijk concrete stappen en tips uit.

Anneliek, deelnemer Zachte Landing

De cursus Zachte Landing helpt je om goed te reflecteren op waar je staat als nieuwe moeder en hoe je een nieuwe balans gaat vinden zodra je weer start met werken. De opdrachten zijn praktisch en concreet en helpen je echt in het nadenken over je (nieuwe) prioriteiten. Het hielp mij rust te vinden in de dingen waar nu minder ruimte voor is, en juist te genieten van alles waar ik wél prioriteit leg.

Claudia - deelnemer Zachte Landing

Wat een mooi programma hebben jullie opgezet! Dit zou op iedere werkplek aangedragen moeten worden om te mogen doen! Zeker als je nog niet weet hoe je je werk met moederschap moet combineren of omdat je het spannend vindt, want dan helpt dit echt om beter in balans te komen en een goede start te maken.

Tamara - deelnemer Zachte Landing

Het is grappig én confronterend om te zien hoe ook ik als behoorlijk bewust handelend mens, in valkuilen stap of ben gestapt. Wat ik ook prettig vind is het stukje achtergrondinformatie, bijvoorbeeld de TED talk over een andere kijk op moederschap. Toen ik een paar maanden geleden moeder werd ben ik ook een beetje opnieuw geboren en ik vond en vind me dat een partijtje heftig. Je bent namelijk een nieuw iemand, maar je oude ik wil je ook zo graag weer even omarmen. Kortom: het is een nuttige cursus over een heeeeeel onderbelicht onderwerp.

Evelien - deelnemer Zachte Landing

Geef werk en je gezin de ruimte

Je wilt presteren op je werk en een liefhebbende ouder zijn met tijd en aandacht voor je kinderen. Je legt de lat hoog thuis en op het werk. Je vindt van jezelf dat je dit beide moet kunnen doen. Toch voel je de druk steeds meer toenemen. Je snauwt vaker tegen je kinderen dan je eigenlijk wilt en hebt het gevoel je werk af te raffelen. Je voelt aan alles dat je het eigenlijk anders wilt doen, alleen hoe?

Mom Inc. helpt jou ontdekken wat het ouderschap je heeft opgeleverd en hoe je hier thuis en op je werk van kunt profiteren, zodat jij op beide weer trots kunt zijn.

Doe mee met het programma Persoonlijk Leiderschap door Ouderschap:

  • Een krachtig leiderschapsprogramma voor werkende ouders.
  • Meer regie en een goede balans tussen werk en ouderschap.
  • Stap voor stap een ideale werk-thuis balans creëren.
  • Prioriteiten stellen, zelfvertrouwen vergroten en ervaringen delen.
  • Meer grip op het leven door praktische handvatten en tips.
Nederland, Rotterdam, 15/10/2019

Mom Inc.

foto Jan de Groen

Persoonlijk Leiderschap door Ouderschap

Een krachtig leiderschapsprogramma voor werkende ouders om meer regie te ervaren en een goede balans te vinden tussen werk en ouderschap.

Lees meer

Ik dacht dat ik de enige was die het combineren van werk en ouderschap als zwaar ervoer. Door het programma ben ik gaan begrijpen dat ik niet alleen ben. Dat scheelt al 100%. Ik heb echt grote stappen gezet sindsdien, ik ben relaxter en effectiever.

Ayla, Gemeente Rotterdam

De verhalen van de andere deelnemers hebben mij veel inzichten gegeven. Sanne en Lotte weten de juiste punten uit je verhaal te pakken en dat te vertalen naar de groep. Ze zijn ontzettend kundig en de onderwerpen die aan bod komen zijn raak. Ik heb geleerd om duidelijker en meer open te communiceren, mét resultaat.

Charlotte, projectmedewerker

Dankzij dit programma zijn mijn ambities weer helder. Ik heb geleerd om meer voor mezelf te kiezen en om groot te dromen. Het programma was goed opgebouwd met hele fijne begeleiding. Iedereen kon zich uitspreken en gevoelens delen, zonder oordeel. Vooral het contact met andere vrouwen vond ik ontzettend waardevol.

Lara, leerkracht

Dit programma was Life Changing voor mij. Waar ik eerst dacht echt geen tijd te hebben, kan ik nu eindelijk tijd voor mezelf maken. Ik neem mijn eigen gezondheid eindelijk serieus. En ik voel meer ruimte om te doen wat ik belangrijk vind. Gun jezelf dit!

Manon - Projectleider

Het voelt alsof het je tijd kost maar eigenlijk win je jezelf ermee terug. De overgang naar het werkende moederschap had voor mij best wat uitdagingen. ik kan nu veel beter keuzes maken en voel me niet meer schuldig. En gewoon heel leuk hoe Sanne en Lotte een mooie groep weten te creëren. Ik zou het zo weer doen.

Laura - leerkracht PO

Er is meer

Volg je liever een persoonlijk programma? Of een online cursus over Loslaten? Bekijk de rest van ons aanbod.

Bekijk onze andere programma's

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2023