Ouderschap als leiderschap

Het hebben van kinderen wordt vaak als lastig gezien vanuit professioneel oogpunt. Veel ouders waken ervoor om te veel over hun kinderen te delen op de werkvloer. Het ouderschap kan voelen als de tegenpool van professionaliteit. Je kan nog beter zeggen dat je goudvis naar de dokter moet dan dat je je zieke kind van de opvang moet halen. Ouderschap en professionaliteit gaan blijkbaar niet samen volgens velen.

Je kinderen dwingen je om grenzen aan te geven

Werkende ouders (en in hogere mate moeders) voelen zich vaak in een spagaat zitten. De dubbele loyaliteit: er voor je kinderen willen zijn én niks inleveren op je werk, is iets wat veel werkende ouders met jonge kinderen parten speelt. Toch nog even blijven, racen zodat je om vijf voor zes je kind kan ophalen. En vooral niet te veel klagen over je gebroken nachten. Op hete kolen in die vergadering die net te lang duurt. Totdat, je opeens snapt dat het zo niet gaat. Je kinderen dwingen je om grenzen aan te geven.

We zien vaak vooral de nadelen van ouderschap. Maar het ouderschap brengt zoveel nieuwe kwaliteiten en persoonlijke groeit met zich mee, die ook je werk ten goede komen. Jij wordt gedwongen om duidelijk te zijn en grenzen aan te geven. Het wordt makkelijker om te zeggen: “nee, dan kan ik niet”, of “Ik kan niet bij die vergadering zijn, dan ben ik met mijn kind”. Op het moment dat je dit doorkrijgt ontstaat er eigenlijk veel meer duidelijkheid die je kan ombuigen in leiderschap.” Dan kan ik niet omdat ik dan met mijn kind ben, hoe zit jij donderdag?”. “Op dinsdag kan je me tot vier uur bellen”. Duidelijkheid zorgt voor respect en rust. Voor jezelf maar ook voor de ander. Die duidelijkheid wordt ook sterker doordat je een hele goede reden hebt..je kind(eren).

Benieuwd hoe jij jouw de lessen van het ouderschap ook kunt benutten op je werk? Geef je op voor Ontspannen in werk en ouderschap. Voor alle werkende ouders in het onderwijs.

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2020