Mom Inc. bouwt aan oudervriendelijke bedrijven

Experts in werk en ouderschap

Mom Inc. wil de negatieve vooroordelen over werkende ouders ombuigen naar positieve. Ouderschap zorgt voor nieuwe competenties van de ouders die van waarde zijn thuis en op het werk. Wij willen werkgevers en collega’s uitdagen om ouderschap te gaan zien als kwaliteit en niet als beer op de weg. Daarmee verlagen we de stress van de werkende ouders en voorkomen we onnodige uitval.  Zowel de werkende ouders als de werkgevers hebben hierin belangrijke stappen te zetten.

De coronacrisis heeft de druk op werkende ouders vergroot. Mom Inc. heeft de afgelopen jaren succesvolle programma’s ontwikkeld om ouderschap en gezin beter te combineren. Dit doen we niet alleen. Hieronder maak je kennis met ons en onze partners waar we mee samenwerken.

De start van Mom Inc.

Lotte Bode en Sanne Nout, hebben Mom Inc. opgericht nadat ze zelf ervaren hadden hoe de transitie van moeder worden hun werk beïnvloedde.

Op 31 juli 2015 werden wij, heel toevallig, allebei moeder. In de eerste periode waren we elkaars kraambuddy. We deelden de mooie momenten en zochten steun bij elkaar over onze onzekerheden. We voerden veel gesprekken en ontdekten dat wij allebei worstelden met de impact van het moederschap op ons werk. Onze eigen (voor)oordelen over het moederschap zorgden dat we geen ruimte namen om eens goed te kijken hoe we het zelf wilden. Dus probeerden we onze werkopdrachten af te krijgen in de verloren uurtjes of zaten we met lekkende borsten in een werkoverleg omdat we niet durfden te kolven. We dachten: dat kan en moet anders! En daar zag Mom Inc. het levenslicht.

Sanne Nout

Ik ben een Rotterdamse socioloog, ondernemer, zangeres en moeder van twee jongens, Maas (6) en Joe (3).

Toen ik moeder werd veranderde er zoveel meer voor mij dan ik had verwacht en ook meer dan ik wilde toegeven. Ik was nog steeds ambitieus maar nu ook in het moederschap. Mijn eigen verwachtingen, de druk om me te bewijzen, mijn vooroordelen over het truttige imago van moeder zijn, mijn groter dan verwachte zorgbehoefte, hormonen… Ik maakte het mezelf heel erg moeilijk. Het ging me steeds meer verbazen hoe weinig er voor nieuwe moeders geregeld is en hoe moeilijk het is om hier je ruimte in te nemen.

Na de geboorte van Joe deed ik dat anders. Ik nam de tijd, kreeg coaching en zorgde ervoor dat ik gedoseerd en op mijn tempo weer aan het werk ging. Ik monitorde mijn eigen terugkeer en wist: dit wil ik alle jonge moeders bieden!

Nederland, Rotterdam, 15/10/2019

Mom Inc. Portret Sanne Nout.

foto Jan de Groen
Mom Inc. Lotte Bode.

Lotte Bode

Al bijna 15 jaar ben ik ondernemer en heb ik als projectmanager veel projecten van de grond af opgebouwd. Vol vertrouwen begon ik aan het nieuwe avontuur van ondernemen in combinatie met kinderen. Multitasken was als onderneemster mijn tweede natuur, dus ik dacht deze extra klus kan ik er prima bij hebben. Ik had alleen niet zien aankomen dat kinderen van 1 en 3 jaar oud mij al zouden confronteren met mijn eigen overtuigingen.

Ik begon te wankelen en kwam in conflict met mijn eigen verwachtingen als ondernemer en als moeder. Het gevoel dat iets niet klopte, maakte dat ik besloot even stil te staan. Ik vroeg begeleiding van een coach die mij hielp mijn focus weer te vinden, keuzes te maken en grenzen te stellen. Dit zorgt dat ik weer kan genieten van het moederschap en het ondernemerschap.

Om mij heen zie ik veel moeders worstelen in deze bizar drukke tijd. Ik geloof dat dit anders kan met een beetje meer aandacht voor deze belangrijke periode in het leven van ouders, daarom startte ik samen met Sanne Mom Inc.

Samenwerkingspartners

Dr. Roseriet Beijers

Roseriet is assistent professor en universitair docent aan de Radboud Universiteit, Behavioural Science Institute en het Radboudumc, Donders Instituut.

Ik onderzoek hoe de vroege omgeving de ontwikkeling en gezondheid van kinderen beïnvloedt en welke biologische mechanisme hierbij een rol spelen. Ik ben vooral geïnteresseerd in stress bij moeders voor de conceptie, tijdens de zwangerschap en de periode vlak na de geboorte.

Ik ben betrokken bij meerdere onderzoeken. Onder andere Developmental Psychobiology Lab (o.a. BIBOBINGOSMILEY). En een aantal onderzoeken over de werkhervatting na zwangerschapsverlof en de mogelijke impact van stress in deze periode op de zorg voor, en de ontwikkeling van baby’s (bijv. 3B, REWIND).

Schermafbeelding 2020-05-12 om 14.35.07
partner van Mom Inc. Robin van Tilburg over vaderschap

Robin van Tilburg

Als freelance journalist & tekstschrijver verzorg ik producties voor diverse media, ondernemers en organisaties. In het bijzonder schrijf ik veel over het vaderschap. Voor het eigen platform VADER Magazine, maar ook voor andere tijdschriften en websites. In september 2020 verscheen mijn boek Kickstart je Vaderschap.

www.schrijfmeneer.nl

WIJ Special In De Media

In de media

Regelmatig verschijnen we in de media met artikelen en podcasts over de combinatie ouderschap en werk.

Naar in de media
nominatie_joke_smitprijs_2021

Nominatie

We zijn genomineerd voor de Aanmoedigingsprijs vrouwenemancipatie van Joke Smit.

Over de nominatie

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2023