Mom Inc. Patroon afbeelding

Onze eigen (voor)oordelen over het moederschap zorgden dat we geen ruimte namen om eens goed te kijken hoe we het zelf wilden.

Mom Inc. Patroon afbeelding
Mom Inc. is ontstaan vanuit onze eigen behoefte als zelfstandig ondernemende moeders. De impact van het moeder worden en onze eigen (voor)oordelen over het moederschap zorgden dat we geen ruimte namen om eens goed te kijken hoe we het zelf wilden. Dus probeerden we onze werkopdrachten af te krijgen in de verloren uurtjes of zaten we met lekkende borsten in een werkoverleg omdat we niet durfden te kolven. Totdat we de koppen bij elkaar staken. Dat kan en moet anders! En daar zag Mom Inc. het levenslicht. Hieronder maak je kennis met ons en met onze partners waar we mee samenwerken.
Sanne Nout. Mom Inc.

Sanne Nout

Ik ben een Rotterdamse socioloog, ondernemer, zangeres en moeder van twee jongens, Maas (4) en Joe (1).
Toen ik moeder werd veranderde er zoveel meer voor mij dan ik had verwacht en ook meer dan ik wilde toegeven. Ik was nog steeds ambitieus maar nu ook in het moederschap. Mijn eigen verwachtingen, de druk me te bewijzen, mijn vooroordelen over het truttige imago van moeder zijn, mijn groter dan verwachte zorgbehoefte, hormonen… Ik maakte het mezelf heel erg moeilijk. Het ging me steeds meer verbazen hoe weinig er voor jonge moeders geregeld is en hoe moeilijk het is om hier je ruimte in te nemen.

Na de geboorte van Joe deed ik dat anders. Ik nam de tijd, kreeg coaching en zorgde ervoor dat ik gedoseerd en op mijn tempo weer aan het werk ging. Ik monitorde mijn eigen terugkeer en wist: dit wil ik alle jonge moeders bieden!

[email protected]
06 180 808 39

Lotte Bode

Al ruim 10 jaar ben ik ondernemer en heb ik als projectmanager veel projecten van de grond af opgebouwd. Vol vertrouwen begon ik aan het nieuwe avontuur van ondernemen combineren met kinderen. Multitasken was als onderneemster mijn tweede natuur, dus ik dacht deze extra klus kan ik er prima bij hebben. Ik had alleen niet zien aankomen dat kinderen van 1 en 3 mij al zouden confronteren met mijn eigen overtuigingen. Ik begon te wankelen en kwam in conflict met mijn eigen verwachtingen als ondernemer en als moeder. Het gevoel dat iets niet klopte, maakte dat ik besloot even stil te staan. Ik vroeg begeleiding van een coach die mij hielp mijn focus weer te vinden, keuze te maken en grenzen te stellen. Dit zorgt dat ik weer kan genieten van het moederschap en het ondernemerschap. Om mij heen zie ik veel moeders worstelen in deze bizar drukke tijd. Ik geloof dat dit anders kan met een beetje meer aandacht voor deze belangrijke periode in het leven van ouders, daarom startte ik samen met Sanne Mom Inc.

[email protected]
06 404 69 170

Mom Inc. Lotte Bode.

Wij werken graag samen met:

Dr. Roseriet Beijers

Roseriet is assistent professor aan de Raboud Universiteit. Zij is bezig met het onderzoek: Baby, Breastfeeding and Back-2-work (3B). Zij onderzoekt de effecten op moeder en baby van het weer aan het werk gaan na verlof.

De 3B studie maakt deel uit van het overkoepelende onderzoek naar dit onderwerp. Het onderzoek wordt gefinancierd door een Veni-subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Inoek en Kristi - NOOX city kids

Wij zijn Inoek en Kristi, bewoners van één van de mooiste steden van Nederland. Sinds 2018 zijn wij de trotse eigenaren van NOOX City Kids.

Iedere dag werken wij met veel plezier en liefde aan het bedenken en ontwerpen van mooie, duurzame producten voor nieuwe stadsbewonertjes. Wij hebben een collectie met zachte babyboekjes over de verschillende grote steden – Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Antwerpen, een collectie geboorteslingers, rompertjes, soft toys en ‘mijn eerste momentjes’ kaartjes.

Wij werken uitsluitend met integere en gecertificeerde producenten. Onze producten worden gemaakt in Nederland, Bangladesh, China en Pakistan en door intensief samen te werken met lokale partners zorgen wij ervoor dat de productie op duurzame en nette wijze gebeurt.

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2020