Trotse werknemers zorgen voor goede resultaten

Voorkom hoge kosten door uitval, reduceer stress voor werkende ouders

Werkende ouders verlangen het beste van zichzelf als ouder en als professional. Vele hebben alleen moeite met het stellen van prioriteiten en aangeven van grenzen. Waardoor 30% van de werkende ouders langdurige stress ervaren. Dit is ongezond voor jouw medewerker en slecht voor de resultaten van je team. Het risico op uitval is groot wat weer de nodige kosten meebrengt voor jouw bedrijf.

Met Trots op werk en ouderschap zorg jij dat je medewerkers een stevig basis leggen in het combineren van werk en ouderschap. Een basis waar jullie beide nog jaren profijt van hebben. Je zorgt voor een gezonde werkomgeving en behoudt je talenten.

Het programma persoonlijke Leiderschap door Ouderschap

In het programma Trots op werk en ouderschap ontdekken werkende ouders wat zij nodig hebben om op een gezonde manier werk en ouderschap te combineren.

Het programma Trots:

 • Een krachtig leiderschapsprogramma voor werkende ouders.
 • Meer regie en een goede balans tussen werk en ouderschap.
 • Stap voor stap een ideale werk-thuis balans creëren.
 • Prioriteiten stellen, zelfvertrouwen vergroten en ervaringen delen.
 • Meer grip op het leven door praktische handvatten en tips.
verbeter de balans van je medewerkers

Deze thema’s komen aan bod

In iedere live coachingssessie staat 1 thema centraal:

Durf te kiezen:
Werkende ouders willen vaak veel tegelijk en doen snel datgene waar ze geen energie van krijgen. We gaan aan de slag met het eigen trots kompas om een duidelijk beeld te krijgen welke prioriteiten de deelnemer wil stellen.

Laat het los:
Minder grenzeloos werken, delegeren en verantwoordelijkheid overdragen, zorgt voor meer efficiënt en betere resultaten. Leren loslaten dus. Tijdens deze bijeenkomst rekenen deelnemers af met de vooroordelen die hen tegenhouden om ontspannen te zijn in het werk en het ouderschap. Ze ontdekken controle te houden door los te laten. 

Change your story:
Om daadwerkelijk grenzen te kunnen stellen moet je trots zijn op jezelf. Weten dat wat jij doet goed genoeg is. Dit thema gaat over het creëren van het eigen succesverhaal van de deelnemer. We werken aan een positieve stip op de horizon en een trots gevoeld dat uit de tenen komt. Trots op werk en ouderschap.

Ja ik zorg voor een oudervriendelijke werkomgeving

Hoe werkt het?

 • Trots op werk en ouderschap is een programma voor ouders met jonge kinderen (0-12 jaar).
 • Drie bijeenkomsten van 3 uur verdeeld over twee maanden.
 • Deelnemers krijgen toegang tot een online omgeving voor extra ondersteunende opdrachten.
 • Deelnemers maken een concreet persoonlijk stappenplan met hun ideale werk en ouderschap balans.
 • Volledig online of een combinatie van op locatie en online.
 • Incompany of laat je medewerkers meedoen met een open inschrijving.
Ja ik zorg voor een oudervriendelijke werkomgeving

Ik dacht dat ik de enige was die het combineren van werk en ouderschap als zwaar ervoer. Door het programma ben ik gaan begrijpen dat ik niet alleen ben. Dat scheelt al 100%. Ik heb echt grote stappen gezet sindsdien, ik ben relaxter en effectiever.

Ayla, Gemeente Rotterdam

De verhalen van de andere deelnemers hebben mij veel inzichten gegeven. Sanne en Lotte weten de juiste punten uit je verhaal te pakken en dat te vertalen naar de groep. Ze zijn ontzettend kundig en de onderwerpen die aan bod komen zijn raak. Ik heb geleerd om duidelijker en meer open te communiceren, mét resultaat.

Charlotte, projectmedewerker

Dankzij dit programma zijn mijn ambities weer helder. Ik heb geleerd om meer voor mezelf te kiezen en om groot te dromen. Het programma was goed opgebouwd met hele fijne begeleiding. Iedereen kon zich uitspreken en gevoelens delen, zonder oordeel. Vooral het contact met andere vrouwen vond ik ontzettend waardevol.

Lara, leerkracht

Dit programma was Life Changing voor mij. Waar ik eerst dacht echt geen tijd te hebben, kan ik nu eindelijk tijd voor mezelf maken. Ik neem mijn eigen gezondheid eindelijk serieus. En ik voel meer ruimte om te doen wat ik belangrijk vind. Gun jezelf dit!

Manon, projectleider

Hele fijne cursus die je even laat stilstaan bij hoe je werk en moederschap wilt combineren. Zo regel je het goed voor jezelf aan de voorkant, en dat voorkomt een hoop gedoe! Dit zouden alle werkende moeders eigenlijk verplicht moeten doen.

Sarah, marketing specialist

Het voelt alsof het je tijd kost maar eigenlijk win je jezelf ermee terug. De overgang naar het werkende moederschap had voor mij best wat uitdagingen. ik kan nu veel beter keuzes maken en voel me niet meer schuldig. En gewoon heel leuk hoe Sanne en Lotte een mooie groep weten te creëren. Ik zou het zo weer doen.

Laura, leerkracht PO

Deze oudervriendelijk werkgevers gingen je voor

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2023