Gezond weer aan het werk na zwangerschapsverlof

Voorkom uitval en behoud talent met het programma Welkom terug Mom!

Als jouw medewerker weer aan het werk gaat na haar zwangerschapsverlof verdient ze extra aandacht. Hormonen, slaaptekort en de overgang naar het (weer) nieuwe moederschap zorgen ervoor dat ze in de overleefstand kan schieten. Ze wil vooral laten zien dat ze nog dezelfde inzet heeft als voor ze een kind kreeg. Juist die overlevingsstand zorgt dat zij de regie verliest. Uiteindelijk zorgt dit voor stress en zelfs tot uitval en moet jij als werkgever op zoek naar een nieuw talent.

Door je medewerker het programma Welkom terug Mom aan te bieden zorg jij dat ze stil kan staan bij de veranderingen, waardoor ze de regie houdt en niet uitvalt. Ze krijgt de kans om de uitdagingen van het ouderschap om te zetten in persoonlijke groei. Met als resultaat: een sterkere medewerker met meer zelfvertrouwen.

Het programma Welkom terug Mom!

Welkom terug Mom helpt vrouwen ontspannen en met zelfvertrouwen haar werk en het ouderschap te combineren. In een groep ontdekken ze met elkaar hoe zij de terugkeer ervaren, wat zij nodig hebben en hoe ze dit in de praktijk brengen. Bij dit incompany programma sluiten we aan op de uitdagingen die speciaal binnen jouw bedrijf spelen. 

Het programma:

 • Een krachtig, persoonlijk leiderschapsprogramma voor vrouwen die terugkeren van zwangerschapsverlof.
 • Een goede start in het creëren van een gezonde balans tussen werk en ouderschap.
 • Stap voor stap een ideale werk-thuis balans creëren.
 • Prioriteiten stellen, zelfvertrouwen vergroten en ervaringen delen.
 • Meer grip in deze fase door kennis, praktische handvatten en tips.
 • Erkenning en herkenning van collega’s in dezelfde fase: “ah, ik ben niet de enige”.
Geef jouw vrouwelijk medewerkers een gezonde start na de bevalling
terugkeer op werk na zwangerschapsverlof Mom Inc.

Deze thema’s komen aan bod

In iedere live coachingssessie staat 1 thema centraal:

Nieuwe prioriteiten
Veel zwangeren denken na de bevalling de draad gewoon weer op te pakken. Alleen blijkt na de bevalling dat hun prioriteiten veranderd zijn. De oude werk-privé balans werkt niet meer. We gaan aan de slag met ons eigen trots kompas om een duidelijk beeld te krijgen van de nieuwe prioriteiten.

Laat het los
Vooroordelen over ouderschap, ideaal beelden vanuit de media en de eigen opvoeding zorgen voor een eindeloos gevoel van tekortschieten. De stress voor de werkende moeder neemt toe. Tijdens deze bijeenkomst rekenen deelnemers af met de vooroordelen die hen tegenhouden om ontspannen te zijn in het werk en het ouderschap. Ze ontdekken dat ze controle houden door los te laten. 

De ideale week
Het prille ouderschap heeft constant te maken met veranderingen. Hoe zorg je dat je koers blijft houden bij veranderende omstandigheden? We zetten een duidelijke stip op de horizon en creëren de ideale week als basis om naar terug te keren.

Geef jouw vrouwelijk medewerkers een gezonde start na de bevalling

Hoe werkt het?

 • Welkom terug Mom is ontwikkeld voor werkende moeders met een baby in de leeftijd van 0 t/m 2 jaar.
 • Drie bijeenkomsten van 3 uur verdeeld over twee maanden.
 • Deelnemers krijgen toegang tot een online omgeving voor extra ondersteunende opdrachten.
 • Deelnemers maken een concreet persoonlijk stappenplan met hun ideale werk en ouderschap balans.
 • Volledig online of een combinatie van op locatie en online.
 • Incompany.
 • Uit te breiden met persoonlijke coaching.
Ja ik geef terugkerende moeders een gezonde start

Ik dacht dat ik de enige was die het combineren van werk en ouderschap als zwaar ervoer. Door het programma ben ik gaan begrijpen dat ik niet alleen ben. Dat scheelt al 100%. Ik heb echt grote stappen gezet sindsdien, ik ben relaxter en effectiever.

Ayla, Gemeente Rotterdam

De verhalen van de andere deelnemers hebben mij veel inzichten gegeven. Sanne en Lotte weten de juiste punten uit je verhaal te pakken en dat te vertalen naar de groep. Ze zijn ontzettend kundig en de onderwerpen die aan bod komen zijn raak. Ik heb geleerd om duidelijker en meer open te communiceren, mét resultaat.

Charlotte, projectmedewerker

Dankzij dit programma zijn mijn ambities weer helder. Ik heb geleerd om meer voor mezelf te kiezen en om groot te dromen. Het programma was goed opgebouwd met hele fijne begeleiding. Iedereen kon zich uitspreken en gevoelens delen, zonder oordeel. Vooral het contact met andere vrouwen vond ik ontzettend waardevol.

Lara, leerkracht

Dit programma was Life Changing voor mij. Waar ik eerst dacht echt geen tijd te hebben, kan ik nu eindelijk tijd voor mezelf maken. Ik neem mijn eigen gezondheid eindelijk serieus. En ik voel meer ruimte om te doen wat ik belangrijk vind. Gun jezelf dit!

Manon, projectleider

Hele fijne cursus die je even laat stilstaan bij hoe je werk en moederschap wilt combineren. Zo regel je het goed voor jezelf aan de voorkant, en dat voorkomt een hoop gedoe! Dit zouden alle werkende moeders eigenlijk verplicht moeten doen.

Sarah, marketing specialist

Het voelt alsof het je tijd kost maar eigenlijk win je jezelf ermee terug. De overgang naar het werkende moederschap had voor mij best wat uitdagingen. ik kan nu veel beter keuzes maken en voel me niet meer schuldig. En gewoon heel leuk hoe Sanne en Lotte een mooie groep weten te creëren. Ik zou het zo weer doen.

Laura, leerkracht PO

Deze oudervriendelijk werkgevers gingen je voor

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2023