De cursus die jouw rollen als vader, werknemer én partner serieus neemt

Werk en Vaderschap

Tussen luiers en laptop

Op het moment dat je vader wordt, verandert er een heleboel. Je leven staat op zijn kop. Toch wordt je vrij snel weer op je werk verwacht. Je laat je kersverse baby en moeder achter om ondanks je slaaptekort en je nieuwe verantwoordelijkheid, ‘gewoon’ weer te starten met werken.

Er is amper tijd om belangrijke vragen te beantwoorden. Hoe gaat het eigenlijk met jou? Hoe wil jij werk en vaderschap combineren? Hoe ga je om met slaap tekort? Hoe deal je met de veranderingen bij je partner, hoe zit het met de verlof regelingen en hoe maak je daar gebruik van?

Na meer dan 1000 vrouwen te hebben ondersteund in de combi werk en ouderschap is het eindelijk tijd voor dé ‘vadercursus’. Deze cursus is samen met onderzoeker en journalist in werk en vaderschap, Robin van Tilburg ontwikkeld om vaders te helpen met deze belangrijke vragen.

Het doel van deze cursus: jou de vragen stellen die niemand je stelt, zodat jij werk en ouderschap zo optimaal mogelijk kunt combineren. Deze cursus gaat jou helpen met het in kaart brengen van jouw – en daarmee ook jullie – ideale situatie.

Is jouw bedrijf aangesloten bij Mom Inc. en biedt jouw werkgever deze cursus aan. Schrijf je dan gelijk in hieronder. Is je werkgever nog niet aangesloten stuur dan een mail naar: [email protected].

Deze cursus helpt je in 5 korte en krachtige opdrachten:

 • Stil staan bij jou nieuwe rol.
 • Kennis over deze fase zowel bij jou als bij je partner.
 • De vraag: hoe wil jij het doen?
 • Bewuste keuzes maken in werk en vaderschap.
 • Keuzes te maken die wel voor jou werken.
 • Tools om het gesprek aan te gaan: thuis en op je werk.
werk en vaderschap

Met deze 4 thema’s gaan we aan de slag. 

 1. Jij als vader: Hoe wil jij deze belangrijke nieuwe rol invullen? Wat verwacht je van jezelf en hoe kan je dat ook echt zo gaan doen?
 2. Je partner: Wat gebeurt er bij je partner in het proces van moeder worden? Welke processen kan je herkennen en hoe ondersteun je elkaar in deze turbulente fase
 3. Hoe doe je het samen? Hoe richt je samen je nieuwe leven in? Hoe verdeel je de taken thuis? En wat is jullie perspectief op werk?
 4. Werk: Wat zijn jouw werkambities de komende tijd en hoe zorg je dat die goed samenvallen met de fase waar je in zit?

Hoe werkt het?

 • Je hebt twee maanden toegang tot de academie.
 • Je start met de cursus als je baby is geboren en je weer bijna aan het werk gaat, of inmiddels
  weer bent begonnen. De cursus is met name waardevol binnen een jaar na geboorte van je
  kind.
 • Je maakt de opdrachten op je laptop en in je eigen tempo
 • Je start wanneer het jou uitkomt
 • Je ontvangt per mail extra informatie én inspiratie!
 •  In vier praktische, concrete én prikkelende opdrachten wordt je klaargestoomd om ervoor te zorgen dat jij als vader een goede modus vindt om werk en vaderschap succesvol te combineren.
 • Je staat stil bij het proces van vader worden, wat je écht belangrijk vindt in het leven en hoe je deze nieuwe fase samen met je partner wil vormgeven.
 • Je doet waardevolle inzichten op waarmee je je eigen route in werk en ouderschap
  uitstippelt.
Ik doe mee!

Mom Inc. en Robin van Tilburg slaan de handen in een.

partner van Mom Inc. Robin van Tilburg over vaderschap

Mom Inc ondersteunt bedrijven bij het creëren van een oudersvriendelijk werkklimaat waar medewerkers met jonge kinderen gezond blijven werken. In de fase met jonge kinderen heb je als medewerker soms net iets anders nodig. Steeds vaker kregen we de vraag om een specifiek programma te ontwikkelen voor vaders die werk en ouderschap willen combineren. De samenwerking met Robin van Tilburg was geboren.

Robin van Tilburg is journalist en auteur van het baanbrekende boek ‘Kickstart je vaderschap’. Hij is oprichter van het platform Vadermagazine. Zijn missie: meer ruimte voor mannen om ook vader te zijn waardoor zij het beste van zichzelf kunnen geven als professional, ouder én partner.

Nederland, Rotterdam, 15/10/2019

Mom Inc. Sanne Nout en Lotte Bode.

foto Jan de Groen

Ik dacht dat ik de enige was die het combineren van werk en ouderschap als zwaar ervoer. Door het programma ben ik gaan begrijpen dat ik niet alleen ben. Dat scheelt al 100%. Ik heb echt grote stappen gezet sindsdien, ik ben relaxter en effectiever.

Ayla, Gemeente Rotterdam

De verhalen van de andere deelnemers hebben mij veel inzichten gegeven. Sanne en Lotte weten de juiste punten uit je verhaal te pakken en dat te vertalen naar de groep. Ze zijn ontzettend kundig en de onderwerpen die aan bod komen zijn raak. Ik heb geleerd om duidelijker en meer open te communiceren, mét resultaat.

Charlotte, projectmedewerker

Dankzij dit programma zijn mijn ambities weer helder. Ik heb geleerd om meer voor mezelf te kiezen en om groot te dromen. Het programma was goed opgebouwd met hele fijne begeleiding. Iedereen kon zich uitspreken en gevoelens delen, zonder oordeel. Vooral het contact met andere vrouwen vond ik ontzettend waardevol.

Lara, leerkracht

Dit programma was Life Changing voor mij. Waar ik eerst dacht echt geen tijd te hebben, kan ik nu eindelijk tijd voor mezelf maken. Ik neem mijn eigen gezondheid eindelijk serieus. En ik voel meer ruimte om te doen wat ik belangrijk vind. Gun jezelf dit!

Manon, projectleider

Hele fijne cursus die je even laat stilstaan bij hoe je werk en moederschap wilt combineren. Zo regel je het goed voor jezelf aan de voorkant, en dat voorkomt een hoop gedoe! Dit zouden alle werkende moeders eigenlijk verplicht moeten doen.

Sarah, marketing specialist

Het voelt alsof het je tijd kost maar eigenlijk win je jezelf ermee terug. De overgang naar het werkende moederschap had voor mij best wat uitdagingen. ik kan nu veel beter keuzes maken en voel me niet meer schuldig. En gewoon heel leuk hoe Sanne en Lotte een mooie groep weten te creëren. Ik zou het zo weer doen.

Laura, leerkracht PO

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2023