Mom Inc. Patroon afbeelding

Groeien als bedrijf? Geef ouderschap aandacht

Mom Inc. Patroon afbeelding
Mom Inc. Patroon afbeelding
Mom Inc. Patroon afbeelding
Hoe wordt jij een oudervriendelijke werkgever? Hoe creëer je een gezonde werkomgeving voor vitale, productieve werknemers? En hoe verminder je ziekmeldingen en uitval door burn-out? Juist nu, in deze thuiswerk tijd hebben ouders met jonge kinderen het extra te verduren. 

Het onderwerp Ouderschap is op de werkvloer nog vaak een taboe. Zo schamen te veel moeders zich richting hun werkgever om te vertellen dat ze zwanger zijn.  Na hun verlof compenseren veel vrouwen dit door juist extra veel te geven. Met als gevolg dat 30% van de moeders uitvalt binnen 3 maanden het het krijgen van een kind. Nog eens 30% van de ouders met jonge kinderen vindt de combinatie van zorgen en werken erg stressvol. En dat terwijl de helft van de beroepsbevolking kinderen heeft.

Zorg voor je medewerkers, door ouderschap aandacht te geven.
Werkende ouders verlangen het beste van zichzelf als ouder en als professional. Maar als de werk-privébalans zoek is, is er meer risico op uitval. Faciliteer een ontspannen, inclusieve en vitale werkomgeving voor werkende ouders, dan weet je dat zij ook het beste resultaat voor jouw organisatie leveren.
Mom Inc. biedt verschillende programma’s om samen te bouwen aan een oudervriendelijke organisatie. Want werk en privé zijn niet te scheiden, dat heeft de coronatijd nog maar eens extra benadrukt. Hieronder lees je meer over onze programma’s.

"Ik vind het belangrijk dat mijn team zich goed voelt in de balans tussen thuis en werk. Ik zie dat werknemers na het programma van Mom Inc. meer voor zichzelf opkomen en bijvoorbeeld ook thuis het gesprek aangaan. Dat zijn grote stappen. Mom Inc. maakt het thema ouderschap bespreekbaar en herkenbaar, waardoor collega’s elkaar na afloop ook weten te vinden voor support. Ze spelen in op de behoeftes van mijn team en creëren ruimte voor groei."

Marieke van Meervoort, manager -Gemeente Rotterdam

Na het programma Trots op (thuis)werk en ouderschap van Mom Inc. hebben mijn medewerkers zichtbaar grote stappen gezet in hun werk-ouderschap balans. Zij hebben hun eigen gezondheid tot prioriteit gemaakt en geven beter hun grenzen aan. Ze voelden zich gezien en niet meer alleen in hun situatie. En dat is ontzettend belangrijk, zeker in deze onzekere tijd".

Janette van der Meulen teammanager gemeente Rotterdam

Mom inc. heeft een interactieve methode waarin zij een eerlijk gesprek aangaan over de invloed van ouderschap op het werk. Lotte en Sanne hebben het mogelijk gemaakt om met elkaar in gesprek te gaan, er was veel herkenning van elkaars dagelijkse struggles thuis en op het werk. Zij hebben er op een interactieve manier voor gezorgd dat de artsen in opleiding onderling ervaringen en tips deelden. Een echte aanrader!

Sophie Plasschaert AAV Erasmus MC

Zwangerschap

Help ze is zwanger

checklist

Begeleid je zwangermedewerkster goed

meer informatie

Zachte Landing

Online cursus

Zorg dat je medewerker bewust en gezond weer aan het werk gaat na haar verlof

de cursus als kraamcadeau

Welkom terug Mom!

Programma

Help je medewerker bij de overgang van verlof naar werkende moeder

Meer informatie

Ouderschap

Eerlijk over ouderschap

Workshop

Maak het combineren van werk en ouderschap bespreekbaar

meer informatie

Trots op werk en ouderschap

Programma

Zorg dat je medewerkers een goede balans vinden tussen werk en ouderschap

meer informatie

Agendapunt: Ouderschap

Workshop

Zorg voor een gezonde werkomgeving voor werkende ouders

meer informatie

Het begint bij zwangerschap
Mom Inc. ondersteunt organisaties bij het verkleinen van de kans op verzuim na zwangerschapsverlof. Een oudervriendelijk bedrijf begint bij een duidelijk zwangerschapsbeleid. We helpen bij het verbeteren van de werkomgeving door samen een zwangerschaps en oudervriendelijk beleid te ontwerpen.

Nieuwe moeders moeten bij een terugkeer op de werkvloer een nieuwe balans vinden tussen werk en thuis. De nieuwe verantwoordelijkheden leiden vaak tot gevoelens van overbelasting, stress en fysieke klachten. Daarom bieden we programma’s gericht op werkende moeders die recent zijn bevallen. Waardoor de terugkeer versoepeld wordt en uitval verminderd

Een werknemer met een burn-out re-integreert ook, dus waarom moeders niet op eenzelfde manier begeleiden bij hun terugkeer? Uit onderzoek blijkt namelijk dat bijna 30 procent van de jonge moeders binnen drie maanden na hun verlof uitvalt. En de helft van alle nieuwe moeders gaat de invulling van werk anders zien. Een gemiste kans dus om hier niet op in te spelen.

Wat jij kunt doen?

Ouderschap zorgt voor groei
Mom Inc. ondersteunt bedrijven bij het creëren van een oudervriendelijke werkomgeving. Hierdoor kunnen werkende ouders hun kwaliteiten beter benutten en meer ontspannen schakelen tussen werk en ouderschap. Deze combinatie kan bij werknemers soms zorgen voor schuldgevoel en stress, en dat is niet bevorderlijk voor de productiviteit. Mom Inc. helpt mee om dit te voorkomen.

Heb je er trouwens wel eens bij stilgestaan dat ouderschap ook nieuwe kwaliteiten losmaakt bij je werknemer? Ouders zijn bewuster bezig met de betekenis van hun werk en de bijdrage die ze willen leveren. Ze ervaren dat ze minder tijd hebben en gaan daarom effectiever met hun tijd om. Daarnaast hebben ze een groter verantwoordelijkheidsgevoel en kunnen ze beter prioriteiten stellen en beslissingen nemen. Doe er als werkgever dus je voordeel mee.

Hoe?

  • Train jouw Management Team in het herkennen van signalen en het voorkomen van uitval met een op maat gemaakt programma.
  • Zet werkende ouders in jouw organisatie in hun kracht met onze workshop Eerlijk over ouderschap
  • Biedt balans, groei en persoonlijk leiderschap met het programma Ambitie in werk en ouderschap.

stimulerende en gezonde werkomgeving voor werkende ouders.

Wij maken het onderwerp ouderschap bespreekbaar

Mom Inc. begeleidt managers, werknemers en teams, zodat zwangerschapsverlof geen last is maar een kans op groei. Samen komen we tot oplossingen die het beste werken binnen de organisatie. Zodat de talenten van nieuwe moeders behouden blijven.

Wil je weten hoe? Neem dan contact met ons op.

 

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2020