Mom Inc.
Mom Inc. Patroon afbeelding

Begeleid nieuwe moeders op een goede manier terug aan het werk

Mom Inc. Patroon afbeelding
Mom Inc. Patroon afbeelding
Mom Inc. Patroon afbeelding
Een bedrijf met jonge vrouwen in dienst krijgt waarschijnlijk vroeg of laat te maken met zwangerschap en het daarbij horende verlof. Een spannende fase, zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Hoe zal de vervanging gaan? Wanneer kan de werknemer weer aan het werk? En hoe zal zij dat ervaren?

Het moederschap kan, zeker in de eerste jaren, veel van werkneemster vragen. Nieuwe moeders moeten een nieuwe balans vinden tussen werk en thuis. De nieuwe verantwoordelijkheden leiden vaker tot gevoelens van overbelasting, stress en fysieke klachten. Bijna 30% van de jonge moeders valt binnen drie maanden na terugkeer uit. De helft van alle nieuwe moeders gaat de invulling van werk anders zien. Als werkgever speel je een belangrijke rol, om de werkneemster met vertrouwen en op een gezonde manier weer aan het werk helpen gaan. Mom Inc. ondersteunt bedrijven met, onder andere, reintegratie trajecten na zwangerschap, persoonlijke coaching en advies voor organisaties.

  • Mom Inc. ondersteunt organisaties om de kans op uitval na verlof te verkleinen met: 
  • Online Cursus: Zachte Landing.
  • Geef de online cursus als Kraamcadeau
  • (online) Traject voor werkneemsters om met vertrouwen en rust terug aan het werk te gaan,
  • Training Leiderschap en Moederschap. Training voor persoonlijk leiderschap in de eerste jaren van het moederschap.
  • Het maken van een bedrijfsvisie en stappenplan voor het begeleiden van deze levensfase,

Maak het onderwerp moederschap bespreekbaar

Mom Inc. begeleidt managers, werknemers en teams, zodat zwangerschapsverlof geen last is maar een kans op groei. Samen komen we tot oplossingen die het beste werken binnen de organisatie. Zodat de talenten van nieuwe moeders behouden blijven.

Wil je weten hoe? Neem dan contact met ons op.

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2020