Mom Inc. biedt een krachtige en praktische interventies voor vooruitstrevende family friendly werkgevers.

Zorg jij voor een gezonde terugkeer van Zwangerschapsverlof naar werk?

30 procent van de vrouwen die terugkomt na haar verlof valt binnen drie maanden uit. Nog eens 65 procent kijkt negatief terug op haar terugkeer en overweegt een andere job. Hoge cijfers. Waarin jij als werkgever een grote rol speelt.

Nieuwe ouders moeten bij een terugkeer op de werkvloer een nieuwe balans vinden tussen werk en thuis. De nieuwe verantwoordelijkheden leiden vaak tot gevoelens van overbelasting, stress en fysieke klachten. Vooral nieuwe moeders vallen hierdoor uit in de maanden na haar bevalling.

Als oudervriendelijke werkgever wil je er alles aan doen om je jonge ouders gezond te houden. Jouw deur staat dan ook wagenwijd open. Helaas blijkt uit onderzoek dat de drempel voor nieuwe moeders vaak toch te hoog is. Hoe goed de intenties ook zijn. De terugkeer naar werk na zwangerschapsverlof blijft er een met veel haken en ogen.

Wat kan je nog meer doen naast een warm welkom waarin de teruggekeerde medewerker trots de babyfoto’s showt en een grapje maakt over slaap tekort? Hoe zet je net dat stapje extra om haar gezond te helpen terugkeren?

Onze interventies voor een gezonde terugkeer:

Zachte Landing

Online cursus

Unieke online cursus om bewust en gezond weer aan het werk te gaan na haar verlof

de cursus als kraamcadeau

Welkom terug Mom!

Programma

Intensief programma: Samen met aandacht voor de overgang van naar werkende moederschap.

Meer informatie

Ouderschap

Zorg voor je medewerkers, door ouderschap aandacht te geven.


Werkende ouders verlangen het beste van zichzelf als ouder en als professional. Maar als de werk-privébalans zoek is, is er meer risico op uitval. 30 procent van de werkende ouders geeft aan hoge stress te ervaren door de combi werk en ouderschap.

Faciliteer een ontspannen, inclusieve en vitale werkomgeving voor werkende ouders, dan weet je dat zij ook het beste resultaat voor jouw organisatie leveren.
Mom Inc. biedt verschillende programma’s voor ouders voor een goede balans tussen zorgen voor kinderen en ambitie op je werk. Want werk en privé zijn niet te scheiden, dat heeft de coronatijd nog maar eens extra benadrukt.

Hieronder lees je meer over onze programma’s en workshops.

Eerlijk over ouderschap

Workshop

Een laagdrempelige workshop om het de uitdaging van combineren van werk en ouderschap bespreekbaar te maken binnen je team of afdeling.

meer informatie

Trots op werk en ouderschap

Programma

Een krachtig leiderschapsprogramma voor werkende ouders om meer regie ervaren en een goede balans te vinden tussen werk en ouderschap.

meer informatie

Na het programma Trots op (thuis)werk en ouderschap van Mom Inc. hebben mijn medewerkers zichtbaar grote stappen gezet in hun werk-ouderschap balans. Zij hebben hun eigen gezondheid tot prioriteit gemaakt en geven beter hun grenzen aan. Ze voelden zich gezien en niet meer alleen in hun situatie. En dat is ontzettend belangrijk, zeker in deze onzekere tijd".

Janette van der Meulen teammanager - Gemeente Rotterdam

"Ik vind het belangrijk dat mijn team zich goed voelt in de balans tussen thuis en werk. Ik zie dat werknemers na het programma van Mom Inc. meer voor zichzelf opkomen en bijvoorbeeld ook thuis het gesprek aangaan. Dat zijn grote stappen. Mom Inc. maakt het thema ouderschap bespreekbaar en herkenbaar, waardoor collega’s elkaar na afloop ook weten te vinden voor support. Ze spelen in op de behoeftes van mijn team en creëren ruimte voor groei."

Marieke van Meervoort, manager - Gemeente Rotterdam

Mom inc. heeft een interactieve methode waarin zij een eerlijk gesprek aangaan over de invloed van ouderschap op het werk. Lotte en Sanne hebben het mogelijk gemaakt om met elkaar in gesprek te gaan, er was veel herkenning van elkaars dagelijkse struggles thuis en op het werk. Zij hebben er op een interactieve manier voor gezorgd dat de artsen in opleiding onderling ervaringen en tips deelden. Een echte aanrader!

Sophie Plasschaert - AAV Erasmus MC

Wanneer ben je eigenlijk Oudervriendelijk?

Volg jij precies de regels? Of heb je een visie op overvriendelijk werkgeverschap? Mom Inc. ondersteunt vooruitstrevende b bedrijven bij het creëren van een oudervriendelijke werkomgeving. Hierdoor kunnen werkende ouders hun kwaliteiten beter benutten en meer ontspannen schakelen tussen werk en ouderschap.

Mom Inc. faciliteert sessies met HR en het MT om beleid te ontwerpen dat echt bij de organisatie past. Onze benadering is persoonlijk, missie gedreven en hands on. Geen ellenlange beleidsadviezen maar een aanpak waar je wat mee kan.

Wil je een echte verandering inzetten richting in duurzame inzetbaarheid en levensloop bestendig werkgeverschap? Neem dan contact op voor een op maat gemaakt traject

Agendapunt: Ouderschap

Workshop

Zorg voor een gezonde werkomgeving voor werkende ouders

meer informatie

Wij maken het onderwerp ouderschap bespreekbaar

Mom Inc. begeleidt managers, werknemers en teams, zodat zwangerschapsverlof geen last is maar een kans op groei. Samen komen we tot oplossingen die het beste werken binnen de organisatie. Zodat de talenten van nieuwe moeders behouden blijven.

Wil je weten hoe? Neem dan contact met ons op.

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2020