Oudervriendelijke interventies

Mom Inc. biedt krachtige en praktische interventies voor vooruitstrevende werkgevers

Werkende ouders verlangen het beste van zichzelf als ouder en als professional. Maar als de werk-privé balans zoek is, is het risico op uitval groot. Je verliest talent en dat brengt kosten met zich mee. Het is daarom belangrijk om in deze levensfase specifieke ondersteuning te bieden.

Hoe zorg jij voor een gezonde, ontspannen, inclusieve en vitale werkomgeving voor werkende ouders? Mom Inc. ondersteunt vooruitstrevende bedrijven bij het creëren van een oudervriendelijke werkomgeving.

Sterk terug aan het werk na verlof

Sterk Terug aan het Werk traject

In de overgang van zwangerschapsverlof terug aan het werk gaat het vaak mis. 29% van de vrouwen valt binnen drie maanden uit. Nog eens 65% kijkt negatief terug op haar terugkeer en overweegt een andere baan.

Om de overgang van verlof naar werk te verbeteren ontwikkelde Mom Inc. een unieke werkwijze waarmee we werkgevers ontzorgen om de terugkeer op een goede manier in te richten. Zo weten jouw leidinggevenden precies wat ze wanneer moeten doen, en welke vragen ze wanneer kunnen stellen. We begeleiden de medewerker proactief in een gezonde terugkeer. Zo weet je dat jouw nieuwe ouders ook zelfverzekerd weer aan het werk gaan en ben je er snel bij als er meer nodig is. Zo voorkomen we uitval en vergroten we de loyaliteit.

Jouw nieuwe ouders zijn blij verrast met de steun vanuit hun werkgever.

 

Nederland, Rotterdam, 15/10/2019

Mom Inc.

foto Jan de Groen

Sterk terug aan het Werk

Zorg dat jouw medewerker weet wat zij nodig heeft om gezond terug te keren. Geef haar een Zachte Landing.

Stuur mij meer informatie

Zo ontzettend fijn om te ontdekken dat ik niet de enige ben die tegen sommige dingen aanloopt. Ik vond het prettig dat het zowel over mn gevoel als over kennis ging. Gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken. Dat vind ik belangrijk. Heel waardevol deze cursus!

Laura, deelnemer Zachte Landing

De cursus “Zachte landing” geeft superhandige oefeningen en tips om met vertrouwen weer aan het werk te gaan na je verlof. De oefeningen zijn slim en compact gemaakt, zodat je in weinig tijd veel inzicht opdoet en er komen ook gelijk concrete stappen en tips uit.

Anneliek, deelnemer Zachte Landing

De cursus Zachte Landing helpt je om goed te reflecteren op waar je staat als nieuwe moeder en hoe je een nieuwe balans gaat vinden zodra je weer start met werken. De opdrachten zijn praktisch en concreet en helpen je echt in het nadenken over je (nieuwe) prioriteiten. Het hielp mij rust te vinden in de dingen waar nu minder ruimte voor is, en juist te genieten van alles waar ik wél prioriteit leg.

Claudia - deelnemer Zachte Landing

Wat een mooi programma hebben jullie opgezet! Dit zou op iedere werkplek aangedragen moeten worden om te mogen doen! Zeker als je nog niet weet hoe je je werk met moederschap moet combineren of omdat je het spannend vindt, want dan helpt dit echt om beter in balans te komen en een goede start te maken.

Tamara - deelnemer Zachte Landing

Het is grappig én confronterend om te zien hoe ook ik als behoorlijk bewust handelend mens, in valkuilen stap of ben gestapt. Wat ik ook prettig vind is het stukje achtergrondinformatie, bijvoorbeeld de TED talk over een andere kijk op moederschap. Toen ik een paar maanden geleden moeder werd ben ik ook een beetje opnieuw geboren en ik vond en vind me dat een partijtje heftig. Je bent namelijk een nieuw iemand, maar je oude ik wil je ook zo graag weer even omarmen.

Evelien - deelnemer Zachte Landing

Ouderschap op de werkagenda

Een gezond evenwicht tussen werk en ouderschap zorgt voor gelukkigere werknemers. En gelukkige werknemers zorgen voor betere resultaten.

Toch hebben veel bedrijven nog geen duidelijk visie op wat zij te bieden hebben voor werkende ouders. Leidinggevenden horen vaak te laat dat een medewerker worstelt met de balans tussen werk en gezin.

Met een persoonlijke, missiegedreven en hands-on benadering ondersteunen wij vooruitstrevende bedrijven bij het creëren van een oudervriendelijke werkomgeving.

Geen ellenlange beleidsadviezen maar een direct toepasbare aanpak, waardoor werkende ouders hun kwaliteiten beter benutten en meer ontspannen schakelen tussen werk en ouderschap.

agendapunt ouderschap training voor een oudervriendelijk beleid door Mom Inc.

Agendapunt Ouderschap

Ontwikkel samen met jouw management team een visie op een oudervriendelijke werkomgeving die past bij jouw bedrijf.

Lees meer

Aandacht voor ouderschap zorgt voor gezonde werknemers

30% van de werkende ouders ervaart langdurige stress in het combineren van werk en gezin.

Met Trots op werk en ouderschap geef je jouw medewerkers handvatten om tot een gezondere balans te komen.

In deze persoonlijk leiderschap training nodigen we de deelnemers uit om meer leiding te nemen en hun ideale balans te ontdekken. Ze stellen prioriteiten, delen ervaringen, vergroten hun zelfvertrouwen én ontdekken hoe ze op hun werk kunnen profiteren van de nieuwe kwaliteiten die ze als ouder ontwikkelen. Zo kunnen ze stappen maken in hun werk én meer ontspanning vinden thuis.

Dit programma doen we op open inschrijving en incompany.

Nederland, Rotterdam, 15/10/2019

Mom Inc.

foto Jan de Groen

Trots op Werk en Ouderschap

Een krachtig leiderschapsprogramma voor werkende ouders om meer regie te ervaren en een goede balans te vinden tussen werk en ouderschap.

Lees meer

Er is meer…

Wil je een echte verandering inzetten richting een duurzame inzetbaarheid en levensloopbestendig werkgeverschap? We hebben meerdere programma’s ontwikkeld en kijken graag samen met jou wat binnen jouw bedrijf past.

Deze werkgevers gingen je voor

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2023