Mom Inc.
Mom Inc. Patroon afbeelding

Groeien als bedrijf? Geef ouderschap aandacht

Mom Inc. Patroon afbeelding
Mom Inc. Patroon afbeelding
Mom Inc. Patroon afbeelding
Hoe wordt jij een oudervriendelijke werkgever? Hoe creëer je een gezonde werkomgeving voor vitale, productieve werknemers? En hoe verminder je ziekmeldingen en uitval door burn-out?
Mom Inc. biedt verschillende programma’s om samen te bouwen aan een oudervriendelijke organisatie. Want werk en privé zijn niet te scheiden, dat heeft de coronatijd nog maar eens extra benadrukt. Werkende ouders verlangen het beste van zichzelf als ouder en als professional. Maar als de werk-privébalans zoek is, is er meer risico op uitval. Faciliteer een ontspannen, inclusieve en vitale werkomgeving voor werkende ouders, dan weet je dat zij ook het beste resultaat voor jouw organisatie leveren.
Zorg voor je medewerkers, door ouderschap aandacht te geven. Want één op de twee werknemers zorgt op haar of zijn beurt voor kinderen, en de combinatie van werk en ouderschap wordt nog vaak onderschat.

Het begint bij zwangerschap
Mom Inc. ondersteunt organisaties bij het verkleinen van de kans op verzuim na zwangerschapsverlof. We helpen bij het verbeteren van de werkomgeving met programma’s gericht op werkende moeders die recent zijn bevallen. Want een oudervriendelijk bedrijf begint bij een duidelijk zwangerschapsbeleid. Nieuwe moeders moeten bij een terugkeer op de werkvloer een nieuwe balans vinden tussen werk en thuis. De nieuwe verantwoordelijkheden leiden vaak tot gevoelens van overbelasting, stress en fysieke klachten.

Een werknemer met een burn-out re-integreert ook, dus waarom moeders niet op eenzelfde manier begeleiden bij hun terugkeer? Uit onderzoek blijkt namelijk dat bijna 30 procent van de jonge moeders binnen drie maanden na hun verlof uitvalt. En de helft van alle nieuwe moeders gaat de invulling van werk anders zien. Een gemiste kans dus om hier niet op in te spelen.

Wat jij kunt doen?

Ouderschap zorgt voor groei
Mom Inc. ondersteunt bedrijven bij het creëren van een oudervriendelijke werkomgeving. Hierdoor kunnen werkende ouders hun kwaliteiten beter benutten en meer ontspannen schakelen tussen werk en ouderschap. Deze combinatie kan bij werknemers soms zorgen voor schuldgevoel en stress, en dat is niet bevorderlijk voor de productiviteit. Mom Inc. helpt mee om dit te voorkomen.

Heb je er trouwens wel eens bij stilgestaan dat ouderschap ook nieuwe kwaliteiten losmaakt bij je werknemer? Ouders zijn bewuster bezig met de betekenis van hun werk en de bijdrage die ze willen leveren. Ze ervaren dat ze minder tijd hebben en gaan daarom effectiever met hun tijd om. Daarnaast hebben ze een groter verantwoordelijkheidsgevoel en kunnen ze beter prioriteiten stellen en beslissingen nemen. Doe er als werkgever dus je voordeel mee.

Hoe?

stimulerende en gezonde werkomgeving voor werkende ouders.

Zwangerschap

Help ze is zwanger

checklist

Begeleidt je zwangermedewerkster goed

meer informatie

Zachte Landing

Online cursus

Zorg dat je medewerker bewust en gezond weer aan het werk gaat na haar verlof

de cursus als kraamcadeau

Welkom terug Mom!

Programma

Help je medewerker bij de overgang van verlof naar werkende moeder

Meer informatie

Ouderschap

Agendapunt: Ouderschap!

Workshop

Maak het combineren van werk en ouderschap bespreekbaar

meer informatie

Ambitie in werk en ouderschap

Programma

Zorg dat je medewerkers een goede balans vinden tussen werk en ouderschap

meer informatie

Leiding geven aan werkende ouders

Workshop

Zorg voor een gezonde werkomgeving voor werkende ouders

meer informatie

Maak het onderwerp ouderschap bespreekbaar

Mom Inc. begeleidt managers, werknemers en teams, zodat zwangerschapsverlof geen last is maar een kans op groei. Samen komen we tot oplossingen die het beste werken binnen de organisatie. Zodat de talenten van nieuwe moeders behouden blijven.

Wil je weten hoe? Neem dan contact met ons op.

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2020