Geef jouw medewerkers een Zachte Landing

Voorkom uitval van jouw medewerkers na het krijgen van een kind

Van harte gefeliciteerd met jouw zwangere medewerker(s). Een belangrijke gebeurtenis! Maar voor veel werkgevers toch ook een punt van zorg. Want hoe krijg je jouw medewerker terug? En hoe zal het haar of hem vergaan als ze weer aan het werk gaat?

Met de juiste begeleiding kan ouderschap zorgen voor een enorme persoonlijke groei van jouw medewerker. En dus een nog sterkere medewerker. Helaas is nu de terugkeer naar werk na zwangerschapsverlof nog omgeven met veel aannames en vooroordelen. Deze weerhouden met name moeders ervan om hun problemen te delen. Met als gevolg dat 29% van de terugkerende moeders binnen drie maanden uitvalt. Met ons Sterk terug aan het werk traject leg jij de basis voor een gezonde werkcultuur waar medewerkers met kleine kinderen gezond en graag blijven werken.

De Zachte Landing voor vaders en moeders

Natuurlijk vraag je aan je medewerker wat zij/hij nodig heeft. Het lastige is alleen dat hij/zij dat zelf vaak nog helemaal niet weet. Medewerkers verwachten van zichzelf dat ze werk en het ouderschap moeiteloos gaan combineren.

Mom Inc. ontwikkelde een unieke en laagdrempelige online cursus, die jouw medewerker inzicht geeft in haar nieuwe doelen en behoeftes.

De Zachte Landing is de enige cursus in Nederland met aandacht voor en kennis over deze levensveranderende fase.

 • Korte en krachtige online opdrachten over zowel de praktische als mentale terugkeer naar werk.
 • Feiten en kennis over deze levensfase op een rij
 • Deelnemers stellen prioriteiten stellen, creëren hun ideale week en weten wat zij van hun partner, omgeving en werkgever nodig hebben,
 • Een extra live coachingssessie biedt mentale support van onze experts en andere ouders in dezelfde fase.
 • Een mooie aanleiding om samen het gesprek aan te gaan over wat er nu nodig is.
 • Ook in het Engels beschikbaar als Gentle Return.

Vanaf 2023 hebben we ook een speciale editie voor vaders, deze is ontwikkeld in  samenwerking met Robin van Tilburg, auteur van Kickstart je vaderschap, .

Kosten per deelnemer 189,00 euro (ex btw)

online cursus Zachte Landing over werken na zwangerschapsverlof door Mom Inc.

Hoe werkt het?

Bestel via deze site direct één Zachte Landing voor jouw medewerker.

 • Vul de gegevens in.
 • Je ontvangt de cadeaubon binnen 24 uur in jouw mailbox. Je kunt deze printen of doorsturen naar de medewerker.
 • Op de bon staat een code waarmee de medewerker de Zachte Landing kan starten.
 • De code is één jaar geldig.
 • De ontvanger kiest zelf wanneer ze begint met de cursus.
 • Na starten blijft de cursus 2 maanden toegankelijk.
 • De cursus bestaat uit 6 online opdrachten en duurt gemiddeld 3 weken.
 • De opdrachten kosten maximaal een half uur.
 • Eén keer per maand vindt er een online sessie plaats voor alle deelnemers.
 • De cursus is ook in het Engels beschikbaar. Mail dan even naar [email protected] dan sturen we de cadeaubon voor de Engelse versie.

Per deelnemer zijn de kosten € 189,- excl. btw. Wil je meer cursussen in één keer bestellen? De Engelse Gentle Return bestellen. Of wil je de cursus combineren met een origineel kraamcadeau voor de baby?

Neem contact met ons op. Dan maken we een passend voorstel voor je.

Nederland, Rotterdam, 15/10/2019

Mom Inc.

foto Jan de Groen

Zachte Landing

geef een Zachte landing
Nederland, Rotterdam, 15/10/2019

Mom Inc.

foto Jan de Groen

Gentle Return

A healthy return to work after maternity leave

give a Gentle Return

Het geeft inzicht in wat je eigenlijk belangrijk vindt en waar je aan kunt werken. Je krijgt het gevoel dat je niet de enige bent en dat jouw gedachten en gevoelens normaal zijn. Het is ook een stukje acceptatie naar jezelf. Je begrijpt beter in welke situatie je eigenlijk zit en dat maakt het makkelijker om met de situatie van de vers gezin om te gaan. Het is even wennen en je moet niet altijd alles willen. Kies voor jezelf. Dat heb ik uit deze cursus gehaald.

Nienke

Deze cursus helpt bij de overgang van verlof naar werk. Het maakt bewust van wat het inhoudt om een werkende moeder te zijn. Het is prettig om stil te staan bij je eigen waardes en prioriteiten. Ook biedt het concrete aanknopingspunten voor gesprekken met leidinggevende over terugkeer naar werk.

Angelie

De cursus Zachte Landing helpt je om goed te reflecteren op waar je staat als nieuwe moeder en hoe je een nieuwe balans gaat vinden zodra je weer start met werken. De opdrachten zijn praktisch en concreet en helpen je echt in het nadenken over je (nieuwe) prioriteiten. Het hielp mij rust te vinden in de dingen waar nu minder ruimte voor is, en juist te genieten van alles waar ik wél prioriteit leg.

Claudia

Wat een mooi programma hebben jullie opgezet! Dit zou op iedere werkplek aangedragen moeten worden om te mogen doen! Zeker als je nog niet weet hoe je je werk met moederschap moet combineren of omdat je het spannend vindt, want dan helpt dit echt om beter in balans te komen en een goede start te maken.

Tamara

De cursus “Zachte landing” geeft superhandige oefeningen en tips om met vertrouwen weer aan het werk te gaan na je verlof. De oefeningen zijn slim en compact gemaakt, zodat je in weinig tijd veel inzicht opdoet en er komen ook gelijk concrete stappen en tips uit.

Annelieke

Het was een cursus die je inzichten geeft over jezelf, maar ook bruikbare tips die je kan gebruiken als je weer aan de slag gaat in het werkende leven. Ik heb er echt wat aan gehad.

Christel

Zeker een aanrader! Het helpt je om bewust na te denken over je terugkeer en hier grip op te krijgen waardoor je er niet bang voor wordt! Dankjewel

Maria

Zo ontzettend fijn om te ontdekken dat ik niet de enige ben die tegen sommige dingen aanloopt. Ik vond het prettig dat het zowel over mn gevoel als over kennis ging. Gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken. Dat vind ik belangrijk. Heel waardevol deze cursus!

Laura

Hele fijne cursus die je even laat stilstaan bij hoe je werk en moederschap wilt combineren. Zo regel je het goed voor jezelf aan de voorkant, en dat voorkomt een hoop gedoe! Dit zouden alle werkende moeders eigenlijk verplicht moeten doen.

Sarah

Een cursus die heel inspirerend is voor moeders die net weer gaan starten of net gestart zijn. Als je net weer begint is het heel spannend en deze cursus draagt bij om je zelfverzekerd te voelen als je weer begint met werken en in te zien waar jouw waarden liggen en de focus naar moet uitgaan.

Mariska

Een Family Friendly signaal

Met de cursus de Zachte Landing keren jouw medewerkers op een gezonde en bewuste manier terug op het werk. Zo vermindert de uitval, geef je een goed signaal als ‘family friendly ‘werkgever’ en creëer je vertrouwen en commitment van jouw medewerkers.

Koop nu één Zachte Landing voor jouw medewerker. Wil je het gelijk goed aanpakken en gun je al je medewerkers een Zachte Landing? Neem contact met ons op. Je kunt de Zachte Landing ook combineren met een origineel kraamcadeau voor de baby van bijvoorbeeld onze partner NOOX City kids.

Deze oudervriendelijk werkgevers gingen je voor

© Alle rechten voorbehouden. Mom inc. 2023